Lake Valley is klaar voor seizoen

Venray | Het eerste team van zaalvoetbalvereniging Lake Valley start komend seizoen voor de tweede keer in de hoofdklasse E (KNVB Zuid II). Afgelopen seizoen eindigde het team op de negende plaats en handhaafde zich daarmee in deze klasse.

"Komend seizoen worden de verwachtingen naar boven bijgesteld. Het jonge team heeft ervaring opgedaan in het seniorenfutsal en komend seizoen richten wij ons op een plek in de middenmoot. Met wellicht een mogelijkheid om via de subtop nacompetitie te spelen en promotie naar de topdivisie", aldus trainer Jos van Gerven.

In de hoofdklasse E is VV Schaesberg, teruggezet uit de topdivisie, favoriet voor de titel. Nieuwe teams zijn de kampioenen uit de eerste klassen: ZVV de Kilo uit Berg en Terblijt en Fermonia Boys 2 en ZVV Remunj, beide uit Roermond. Van Gerven: "Ervaren teams die goed mee kunnen draaien in de hoofdklasse. Al met al wacht ons een pittige klus komend seizoen!"

Volgens Van Gerven blijft de doelstelling om de jeugdige talenten door te laten ontwikkelen de komende jaren en door te groeien naar hogere niveaus. "Om over enkele jaren weer op landelijk niveau, in de eerste divisie, uit te gaan komen. Het beleid van de vereniging is er ook op gericht om jeugdspelers zich optimaal te laten ontwikkelen in de jeugdafdeling en de doorstroming naar de senioren te stimuleren. Ook wordt de samenwerking met het veldvoetbal nadrukkelijk gezocht. De overtuiging is dat (jeugd)voetballers beter worden door veld- en zaalvoetbal te combineren. Dit is mogelijk indien er goed gecommuniceerd wordt tussen beide partijen en spelers. Tal van spelers hebben in het heden en verleden hiervan geprofiteerd!"

Afgelopen zondag stond de eerste trainingssessie op het programma. Lake Valley traint iedere zondag van 11.30 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er trainingen op doordeweekse avonden. De thuiswedstrijden worden komend seizoen weer gespeeld op de vrijdagavond. De duels in sporthal De Wetteling beginnen om 20.30 uur. In de (internationale) voorbereiding speelt Lake Valley thuis tegen Bayer Uerdingen (Tweede Bundesliga) op vrijdag 17 augustus en de beloften (0-21) van Gelko Hasselt op vrijdag 24 augustus.

De beloften van topploeg Gelko Hasselt werden afgelopen seizoen Belgisch kampioen. Op maandagavond 27 augustus speelt Lake Valley de derde oefenpartij uit in Boxtel tegen topdivisionist ZVS. De start van de competitie is op maandag 10 september. Dan speelt het Venrayse team uit bij VV Schaesberg.

De kern van de selectie van Lake Valley bestaat uit jeugdspelers die afgelopen seizoen Nederlands kampioen 0-19 werden. Zij worden aangevuld door enkele ervaren krachten. Alleen keeper Elian Coppus is gestopt. Nieuwkomers zijn Danny Pelzer en Bram Vievermans (veldvoetbal SV Venray) en Jarno Zanders en Willem Verstraaten (eigen jeugd). Het team bestaat uit: Yoeri Basten (keeper), Nino Bruns, Mats Cuijpers, Nathan van Gerven, Samir el Ghoul, Fabian Hendriks, Gregory Mardjani, Bilal Nouamani, Danny Pelzer, Willem Verstraaten, Bram Vievermans, Dani Windhouwer en Jarno Zanders.

De begeleiding bestaat uit Dennis Tilburgs (coach), Jos van Gerven (trainer) en Julian Hendriks (teamleider).


World Cup op Raceway Venray

Ysselsteyn | Raceway Venray staat op zaterdag 18 en zondag 19 augustus in het teken van het racespektakel van het jaar: de WorldCup Stockcar F1 en F2. Hét stockcarweekend op de internationale autospeedwaykalender.

Blikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de WorldCup Stockcar F1 & F2. Nog niet eerder is het voorgekomen dat er zoveel dames aan de start verschijnen tijdens het WorldCup-weekend. In de Stockcar F2-klasse waren al diverse Nederlandse en Duitse dames in actie te zien, maar voor het eerst in de geschiedenis komen voor dit weekend twee dames uit Engeland over om de strijd aan te gaan met de Nederlandse en Engelse Stockcar F1-heren: Jacklyn Ellis en Phoebe Wainman.

De Stockcar F1-klasse is voornamelijk een stoere mannensport, vrouwen rijden dus ook niet vaak in deze klasse. In het verleden reed Sabine Rode op het asfalt in Baarlo, ook Lisa Harter en Jayne Bean waren graag geziene gasten, maar daarna bleef het lange tijd stil..

Jacklyn en Phoebe, twee jonge dames, laten op het asfalt in Ysselsteyn laten zien wat ze in hun mars hebben. Phoebe, dochter van Frankie Wainman jr., komt met haar roze stockcar voor het eerste naar Venray. Jacklyn, vriendin van Superstar Stockcar F1-rijder Lee Fairhust, is erg enthousiast nadat ze in juni als toeschouwer op het circuit was. iOok zij laat tijdens de WorldCup haar stockcar niet thuis. Dat Jacklyn geen eendagsvlieg is, is inmiddels duidelijk: zo won ze tijdens het Schots weekend in juni nog een finale.

Daarnaast verschijnen ook de BriSCA Ministox wederom aan de start. De jeugd in de leeftijd van 12 t/m16 jaar strijdt zaterdag in een race-Mini Cooper om de titel in het Europees kampioenschap. Naast deze series wordt het programma aangevuld met de klasse Late Model V8 en de National Hotrods.

Tijdens de twee racedagen opent Raceway Venray om 8.00 uur zijn poorten. De zaterdag begint met vrije trainingen, waarna om 15.00 uur de wedstrijden starten. Op zondag om 11.00 uur start het wedstrijdprogramma met de Ukke Pukke-race.

Toegangskaarten zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar en kosten 20 euro per persoon per dag of 35 euro per persoon voor het gehele weekend. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Parkeren en een bezoek brengen aan de paddock kan gratis. Voor meer informatie kijk op de website www.racewayveray.com.


Limburgs kampioenschap bij ATV Venray

Venray | Op zondag 9 september houdt ATV Venray het Limburgs kampioenschap voor CD-junioren. De aanmelding voor deze titelstrijd is open via atletiek.nu en inschrijven kan tot 2 september.

De vereniging verwacht ongeveer 400 inschrijvingen voor de diverse atletiekonderdelen.