Afbeelding
Foto:

Wind tart 'Venray loves cycling'

Venray | Dat Venray dinsdag in het teken stond van de wielersport vanwege de tijdrit van de BinckBank, zal bijna niemand zijn ontgaan. De Venrayse hockeyclub speelde mooi op de komst van de WorldTour-etappekoers door Nederland en Belgiƫ door op haar velden met het nieuwe clubhuis de tekst 'Venray loves cycling' aan te brengen.

Daarmee ondersteunde de hockeyclub, samen met sponsor De La Roy, de gemeente Venray om sporten in het algemeen breed uit te dragen. Ook de helikopter, de NOS en Sporza werden op de hoogte gebracht van het initiatief. Maandagavond werd begonnen met de klus en werden de letters met een grootte van 7,5 meter geplaatst. Vlak voordat de koers in Venray startte, dreigde de straffe wind echter roet in het eten te gooien. "Enkele letters waren weggewaaid", zegt Jan-Willem Bruijsten. Samen met een andere clubman, Roger Sevenheck, spoedde Bruijsten zich vervolgens van het finish- en sponsorterrein van de BinckBank Tour naar het hockeyveld om de letters weer op orde te brengen. "Want we willen natuurlijk wel dat Venray netjes in beeld komt", zegt Seveneck met een knipoog.

Foto: Johan Loonen.


Montessorischool Venray groeit

Venray | De scholen gaan maandag beginnen, de laatste vakantieweek is alweer aangebroken. Op Montessorischool Venray wordt momenteel al hard gewerkt door de leerkrachten. Voorbereiden, vergaderen en lokalen inrichten. De school groeit met twee groepen en zal dit schooljaar daarom starten met zes groepen. Dat betekent dat er lokalen ingericht moeten worden. Ondanks het lerarentekort is het de school gelukt om leerkrachten met passie voor montessorionderwijs aan te nemen. Omdat veel kinderen in een nieuwe groep of nieuw lokaal zullen starten, opent de montessorischool op vrijdagmiddag al haar deuren. Vanaf 16.00 uur zijn kinderen en ouders dan welkom om alvast een kijkje te nemen in de (nieuwe) groepen. Ook kunnen de kinderen dan alvast hun eigen plantje meebrengen. Dit plantje zal het hele schooljaar op de tafel van de kinderen staan en wordt door de kinderen zelf verzorgd.