Kruudwisse maken met Veldeke

Venray | Veldeke Venray gaat op zaterdag 18 augustus helpen met het maken van kruudwisse waarmee de Grote Kerk in Venray versierd wordt tijdens de heilige mis van 19.15 uur.

Ook worden de kruudwisse ingezegend. De dialectmis valt niet samen met de inzegening van de kruudwisse, maar wordt gehouden op zaterdag 22 september. Nadat een werkgroep 's morgens de korensoorten en andere ingrediƫnten verzameld heeft, worden de kruudwisse vanaf 13.00 uur gemaakt bij de familie Claessens aan de St. Servatiusweg 6. Belangstellenden zijn welkom. Er is voldoende materiaal aanwezig. Omstreeks 14.00 uur worden de kruudwisse naar de kerk gebracht.

Veilen in De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondagmiddag 19 augustus speciaal voor kinderen gedemonstreerd hoe producten worden verkocht via een veilingklok. Tevens zijn er oude spelen, een miniatuurkermis en een museumspeurtocht. Het is ook de moeite waard om de expositie Couleur Locale te bekijken waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken exposeren. Verder is er een muziekoptreden door de groep Vurdewind. In de zomervakantie is er van maandag tot en met vrijdag elke dag een activiteit voor kinderen. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.