Afbeelding
Foto:

Nieuwe toestellen in speeltuin

Overloon | Na de succesvolle opening valt op hoeveel bezoekers Ons Buiten nu al trekt. Naast bezoekers uit Overloon, Vierlingsbeek en Boxmeer komen er ook bezoekers uit Venray, Gennep, Rijkevoort en uit de hoek Merselo naar de onlangs geopende speeltuin in het Overloonse museumpark.

De speeltuin is twee maanden eerder opengegaan dan gepland. "Hierdoor konden we na de opening ook nog bezoekers verrassen met speelelementen die er tijdens de opening nog niet waren, zoals twee veerwipjes, een grotere nestschommel en de afronding van de grote klimtoren", meldt voorzitter Renuka van Gaal van stichting Recreatie en Meer. Ook zijn de paden nu al verbeterd. "Wie had dat gedacht? Met dank aan het bedrijf Denli sierbestrating en aanlegservice uit Mill hebben we het voor elkaar gekregen om het pad rolstoel-en buggyvriendelijk te krijgen. De reacties van bezoekers zijn nu heel positief. Hoe gaaf is dat? Denli heeft ook ons nieuwe blotevoetenpad gemaakt."

Fase 1 is bijna voltooid. In de eerste week van september komt er nog een wipwap. "Verder komt er nog een gereedschapshok en wordt de container aangekleed met een hele mooie voelmuur." Daarna gaat de voorzitter van stichting Recreatie en Meer aan de slag met de verantwoording van het geheel naar de Rabobank, het Fonds maatschappelijk projecten en de fondsen NSGK, Oranjefonds, Vaillant fonds, Stinafo, stichting SFO , Dowilvo en het Prins Bernhard cultuurfonds die de realisatie mede mogelijk hebben gemaakt. "Uiteraard willen we nogmaals ook al onze sponsoren en de vrijwilligers bedanken."

Op dit moment kunnen mensen nog geen vrijwillige bijdrage doneren in de speeltuin. "Maar we rekenen we er wel op dat mensen ons project ondersteunen door bijvoorbeeld deze maand nog hun lege flessen in te leveren bij de Plus Verbeeten Overloon of bij de Jumbo in Boxmeer. De totale opbrengsten hiervan worden namelijk opgehoogd door de zogeheten Plusregeling van NSGK. Met deze opbrengsten kunnen we onder meer de paden onderhouden waardoor we kunnen voldoen aan toegankelijk toerisme en recreatie." Tot slot is Van Gaal trots op de reactie van Erik Jansen, toeristisch manager RBT Land van Cuijk. "Alles wat je er ziet kun je samenvatten in één woord: 'wow!'. En dan 'wow' niet alleen in de betekenis van 'wat geweldig', maar ook als afkorting van World of Welcome. Want dat is wat je daar in het museumpark in Overloon ontmoet: een warm welkom. In alle opzichten.

Voor openingstijden en andere informatie kijk op www.speeltuinboxmeer.nl.