Touratzidis naar Union Nettetal

Venray | Dimitris Touratzidis (21) uit Venlo, ex-spits van SV Venray, speelt komend seizoen voor het Duitse Union Nettetal.

Na een mislukte 'snuffelstage' bij het naar de Regionalliga (vierde niveau) gepromoveerde SV Straelen leek een terugkeer naar Venray aan de orde, maar vorige week vrijdag besliste de Griekse goaltjesdief om zijn heil toch ergens anders te gaan zoeken. "Ik wilde graag in Duitsland voetballen en ik ben blij dat Nettetal mij deze kans heeft gegeven", aldus de ambitieuze Touratzidis, die wel beseft dat de kans om profvoetballer te worden met de dag kleiner wordt. "Maar je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren." Union Nettetal speelt in de Oberliga, het vijfde level in de Duitse voetbalpiramide. De ploeg promoveerde het afgelopen seizoen uit de Landesliga 1.

Passon assistent-trainer Venray

Venray | Mandy Passon is de nieuwe assistent-trainer van SV Venray 1. De 30-jarige voetbaltrainster uit Venray was in het verleden ook actief bij de vrouwen van SV Venray. In de hoofdklasse mengde zij zich met haar team twee seizoenen op rij in de strijd om promotie naar de topklasse. Beide keren wisten de Venrayse voetbalsters hun doel niet te bereiken. Daarna ging ze aan de slag bij PSV.

"Bij PSV ben ik drie seizoenen op rij actief geweest als assistent-trainster van de vrouwen uitkomend in de Eredivisie. Via PSV heb ik de kans gekregen om mijn diploma UEFA A te behalen bij de KNVB in Zeist. Deze heb ik in juni 2016 afgerond en behaald. Ik heb altijd belangstelling voor het mannenvoetbal gehad en de uitdaging gezien om binnen het mannenvoetbal mijn visie en passie over voetbal over te brengen. Ik ben dan ook blij dat ik deze uitdaging bij SV Venray aan kan gaan en kijk erg uit naar het aankomende seizoen bij heren 1", meldt ze op de website van de club. De selectie begon afgelopen zondag onder leiding van hoofdtrainer Frans Koenen uit Bemmel aan het nieuwe seizoen in de eerste klasse.

Van Boekel leidt Fortuna-PSV

Vierlingsbeek | Pol van Boekel leidt zaterdag 18 augustus de wedstrijd Fortuna Sittard-PSV in de Eredivisie. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt.

De arbiter uit Vierlingsbeek wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, terwijl Stan Teuben de vierde man is. Danny Makkelie is voor dit duel angesteld als VAR. Het duel tussen de promovendus uit Sittard en de regerend landskampioen uit Eindhoven begint om 20.45 uur.

Jeugdvoetbaldagen met Venrayse inbreng

Horst | De jeugdvoetbaldagen in Horst duren tot en met vrijdag 17 augustus. Tijdens de jeugdvoetbaldagen zijn de kinderen vijf dagen lang met verschillende voetbalactiviteiten in de weer, zoals met techniekoefeningen, verschillende partijspelen, pannavoetbal en een penaltybokaal.

Dit jaar doen er bijna 150 kinderen in de leeftijd van 5,5 tot en met 14 jaar mee. Ongeveer de helft van het aantal deelnemers komt uit de gemeente Venray. Dorpen als Oostrum, Merselo en Ysselsteyn zijn goed vertegenwoordigd. Er is een dagelijks programma van 9.00 tot 16.30 uur.