Francois Thiele (rechts) samen met Wesley Sneijder op de foto.
Francois Thiele (rechts) samen met Wesley Sneijder op de foto. Foto: eigen foto

Win uniek shirt Sneijder

Venray | Voetballer Wesley Sneijder krijgt zijn gedroomde afscheid van het Nederlands elftal. De recordinternational mag op 6 september in de oefeninterland tegen Peru zijn 134ste en laatste interland voor Oranje spelen. Vriend en familielid Francois Thiele (46) uit Venray bracht samen met John van der Heijden (Senvi en OHHO) en ter gelegenheid van dit afscheid een uniek, gesigneerd shirt op de markt.

Door Henk Lammen

Op social media (FB) poseert Thiele geregeld met Sneijder. In Turkije bij Galatasaray, in Frankrijk bij Nice, rond duels van het Nederlands elftal. Hun roots liggen in de Utrechtse wijk Ondiep. "Ha, Wesley was vroeger een klein teringlijertje, voor niemand bang. Zeker niet met voetballen. Als kleinste ging hij voor niemand aan de kant." Sneijder mag dan af en toe arrogant ogen, Thiele kan helemaal niks met die vooringenomenheid. "Wes is een allemansvriendje. Hij kan met iedereen goed opschieten, staat ook voor iedereen open. Waar andere voetballers voor en na een interland als een speer vertrekken, neemt hij de tijd voor de supporters. Voor een foto, een handtekening, een praatje. Hij is niet de beroerdste. Overal waar hij gespeeld heeft, is hij nog enorm geliefd. In Istanboel kan hij niet normaal over straat lopen. Ik hoeft hem maar te bellen, te appen. Hij staat altijd klaar. Voor iedereen. Voor een ernstige zieke vriend van me spreekt hij een videoboodschap in om hem sterkte te wensen. Dat is Wesley ten voeten uit." Thiele begaf zich al eerder op de markt van (sport)kleding. Met Sneijder als beoogd uithangbord. "Daar waren ze bij Nike niet blij mee. Wesley staat bij hun onder contract." Als dit contract afloopt, heeft de Venraynaar nieuwe plannen klaarliggen. Met het produceren van van T-shirts, caps, truien, pakken en andere producten. "Dan gaan we kijken hoe we de artikelen in de markt gaan zetten." De afscheidsshirts van Sneijder gaan inmiddels als zoete broodjes over de toonbank. "Uit de hele wereld krijgen we bestellingen. In Japan, Turkije, Zwitserland, Amerika, noem maar op, leveren we shirts uit. Dit wordt een collectors-item."

Win het shirt van Wesley Sneijder!

Op de voorzijde staat zijn beeltenis en het aantal interlands van Wesley Sneijder, 134, op de achterzijde zijn nummer 10 en handtekening. Wil jij dit unieke, laatste gesigneerde shirt winnen? Geef dan antwoord op de volgende drie vragen en stuur de antwoorden in via email redactie@vandenmunckhof.nl. Insturen kan tot en met zondag 26 augustus. De winnaar wordt in diezelfde week bekendgemaakt in Peel en Maas. De vragen zijn:

1) Hoeveel EK's en WK's speelde Wesley Sneijder in totaal?

2) Won hij op het WK 2010 de Gouden of Zilveren Bal in de uitverkiezing van beste speler van het toernooi?

3) Tegen welk land maakte hij zijn debuut in Oranje, een oefenduel op 30 april 2003?

Het shirt is ook te bestellen via bol.com of www.senvi.com.