Willie (links) en Willem Koonings zijn klaar voor de start.
Willie (links) en Willem Koonings zijn klaar voor de start. Eigen foto

Vader en zoon naar Tour for Life

Ysselsteyn | Op zondag 26 augustus starten vader Willie en zoon Willem Koonings uit Ysselsteyn aan hun grote uitdaging: de Tour for Life.

Een fietstocht in acht dagen vanuit Bardonecchia in Italië naar het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Een tocht door de Franse Alpen, Jura, Vogezen, Ardennen en Limburgse heuvels over 1300 kilometer met bijna 19.000 hoogtemeters. Voor wielerliefhebbers een geweldige uitdaging die sterk motiveert. Deelname aan deze tocht dient echter een veel hoger doel, en dat is geld bij elkaar brengen voor succesvol kankeronderzoek. Het Daniël den Hoed Fonds zet zich al jaren in om geld in te zamelen, zodat het Erasmus MC apparatuur kan kopen voor onderzoek. Het mooie van deze stichting is dat alle bijdragen rechtstreeks gekoppeld worden aan het apparaat dat wordt aangekocht. De vader van Willie, en de opa van Willem, Wim is helaas op 53-jarige leeftijd (30 jaar geleden) veel te vroeg overleden aan darmkanker.

Willem heeft zijn opa dan ook nooit gekend, en opa Wim heeft niet de kans gehad om zijn kleinkinderen te zien opgroeien. Toentertijd was de mededeling dat je kanker had, bijna een doodvonnis. Gelukkig is de kans op overleven in deze tijd veel groter, maar nog veel te veel mensen voeren een heftige strijd en overlijden aan deze verschrikkelijke ziekte. Met opa Wim en veel anderen in het achterhoofd hebben beide deelnemers aan de Tour for Life al behoorlijk wat geld kunnen inzamelen voor Daniël den Hoed. In april is er in samenwerking met de hele familie een dinershow georganiseerd met veelal eigen optredens en een veiling met zelf aangeboden kavels, zoals een rondleiding door Innsbruck, een wandel-oriëntatietocht door Ysselsteyn, en een huiskamerconcert door Pruuf Mar (Tamara en Stef).

Mike Teunissen, vriend en oud fietsmaatje van Willem, schonk voor de veiling een gesigneerd wielershirt. De totale opbrengst van deze avond bedroeg alleen al meer dan 5.000 euro. Naast de veiling en bijdrages van een aantal shirtsponsors werden meer oriëntatietochten door Ysselsteyn en rondleidingen door Innsbruck verzorgd (Willem woont, werkt en studeert in
Innsbruck).

Naast het inzamelen van geld heeft de focus gelegen op veel trainen, op de fiets en bij de fitness. Willie met beduidend meer trainingsuren dan Willem, en de afgelopen twee weken hebben ze samen veel hoogtemeters kunnen maken in de bergen rondom Innsbruck.

Hun fietsavontuur blijft verder een familie-aangelegenheid. Marjo en Stef gaan mee als teambegeleider en zullen ervoor zorgen dat de wielrenners niets tekortkomen. Op zondag 2 september rond 15.00 uur hopen ze met de 200 andere deelnemers en de vele vrijwilligers in Sittard aan te komen, thuis op Limburgse bodem. Hun ervaringen zijn straks dagelijks te volgen op www.tourforlife.nl, op Facebook en via Strava. Mensen die Willem en Willie ook willen volgen in het steunen van Daniël den Hoed, en willen bijdragen om kanker de wereld uit te krijgen, kunnen doneren via www.tourforlife.nl en kies Sponsor nu, team Koonings.

Ook is het mogelijk om als groep nog deel te nemen aan een rondleiding door Innsbruck of een wandel-oriëntatietocht door Ysselsteyn. Het verzoek is om dan contact op te nemen met Willie of Willem of via willie@koonings.nu. Alle aanvragen voor 2 september zullen worden gehonoreerd, en de bijdragen gaan naar Daniël den Hoed. De tochten worden dan natuurlijk gepland na 2 september.