Afbeelding
Foto:

Verkoeling met een ijsje

Venray | In VieCuri ziekenhuizen in Venray en Venlo werden dinsdag ijs uitgedeeld aan patiënten, medewerkers en bezoekers.

Al weken is het tropisch warm. Dinsdag ging de kwikmeter zelfs richting de 40 graden. Daarom werden in beide ziekenhuizen en de Regiopoli Peel & Maas ijsjes uitgedeeld van een bekende, ambachtelijke ijsmaker uit de regio.

Een geste die enorm op prijs gesteld met deze tropische hitte.


Minder warm: hitteplan kan terug in de la

Venray | Het Nationaal Hitteplan van gezondheidsinstituut RIVM is weer terug de la in nu het minder warm is.

Het hitteplan, dat vorige week donderdag inging bij de tweede hittegolf van deze zomer, gold voor Limburg en een aantal andere provincies.

De maatregel is vooral een waarschuwing voor de gevolgen van extreem hoge temperaturen en een oproep om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen en chronisch zieken. Ook geeft het RIVM tips als: drink voldoende, smeer zonnebrandcrème en beperk lichamelijke inspanning in de middag.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu trekt ook de waarschuwing voor smog door ozon in. Eerder deze week waarschuwde het instituut voor een slechte luchtkwaliteit, als gevolg van ophoping van vervuiling op zonnige dagen met weinig wind. Na elf dagen zonder neerslag heeft een groot deel van Limburg woensdagochtend weer eens een verfrissend buitje mogen begroeten. Donderdag hangen er weer onweersbuien, met veel regen, in de lucht.

Vrijdag daalt de temperatuur volgens schatting naar 23 graden, waarmee na liefst 29 dagen een einde zou komen aan de huidige, lange hittegolf.