Foto: Marcel Aerts.
Foto: Marcel Aerts. Foto: MARCEL AERTS

Fotohuis neemt Amba Lijsten over

Venray | Amba Lijsten is onlangs overgenomen door FotoHuis Venray.

Het stond al langer in de planning, maar inlijsterij Amba in Venray is onlangs daadwerkelijk gestopt. Ondernemer/fotograaf Marcel Aerts van Fotohuis Venray zag de mogelijkheden en heeft alle spullen van de inlijsterij overgenomen. "Ik ken Jan Maessen al jaren, kwam regelmatig bij hem over de vloer en stuurde ook vaker klanten naar hem door. In het algemeen verkoopt een fotograaf lang niet meer zoveel lijsten als zo'n 10-15 jaar geleden, maar wij merken dat er wel degelijk behoefte is aan maatwerklijsten", aldus Marcel Aerts.

Al meer dan twintig jaar leverde Marcel Aerts elders geassembleerde lijsten, waaronder ook erg veel maatwerk. "Dit heeft altijd prima gewerkt, maar het is nu tijd om ze ook zelf te maken. Fotograferen is al lang geen fulltime baan meer, uit statistieken blijkt dat 80 procent van de fotografen een bijbaan heeft. Toch bestaan we bijna 25 jaar en daarvan zijn we 15 jaar fulltime bezig met met ons vak. Best uniek hoor en we zijn daar ook erg trost op. In deze 15 jaar startten we in Venray bij de Wieƫnhof en vervolgens verhuisden we naar een pand in Leunen, waar we zeven jaar erg leuk hebben gewerkt. In 2013 kregen we geen huurverlenging meer en moesten we elders een locatie gaan zoeken. Ik wilde zeker niet naar het centrum, omdat ik het belangrijk vind dat de klant voor de deur kan stoppen en daarnaast wilde ik ook niet meer huren. Ondanks dat het niet makkelijk is om als eenmanszaak een financiering te krijgen, is het toen toch gelukt en kon ik een pand op de Brier kopen, waar ik meteen een mooie grote studio kon bijbouwen."

De verkoop van pasfoto's verdubbelde ten opzichte van de vorige locatie, zegt Aerts. "En we doen ook steeds meer print- en drukwerk. Het laatste kwartaal van 2017 bestelden we tegen de tweehonderd foto's op mat aluminium. Dat was voor mij echt ongekend. Het zijn ook steeds vaker bestanden die niet eens door ons gemaakt zijn. We maken vaak baklijsten om deze foto's en dat is iets wat je eigenlijk nergens ziet. Ik ben altijd bezig met veranderingen en probeer iets moois te maken wat past bij de eigen omgeving door middel van ervaring, maatwerk en meedenken met de klant."

Jan Maessen is nog bereikbaar via telefoon 06-21425559 voor het bestellen van een van de laatste stukken uit zijn winkel aan de Patersstraat 24a in Venray. "Dit is juist waarom wij ook aan Amba dachten; dit maatwerk inlijsten mag niet verloren gaan in Venray", aldus Marcel Aerts.

Kijk voor meer informatie op de website www.fotohuisvenray.nl.

Op de foto: Marcel Aerts en Jan Maessen (rechts). Foto: Fotohuis Venray.


SV Merselo start walking football

Merselo | Voetbalvereniging SV Merselo start op 31 augustus met walking football.

Deze voetbalvorm wordt toegevoegd aan de bestaande activiteiten van de sportclub waar ook een korfbaltak deel van uitmaakt. Onder de naam De MAS (De Merselse Alde Sterren) gaat walking football die dag om 19.00 uur van start met een warming-up door twee therapeuten van Knooppunt Venray.

Een team van VVV Old Stars verzorgt vervolgens een demonstratie. Wandelvoetbal is een voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.