Mariafeesten in Tienray

Tienray | De jaarlijkse Mariafeesten worden vanaf woensdag 15 augustus in Klein-Lourdes Tienray gehouden.

Het programma:

Woensdag 15 augustus 19.30 uur rozenkransgebed bij de Lourdesgrot, 20.00 uur plechtige hoogmis met aansluitend lichtprocessie, opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Hoofdcelebrant en predikant. H.E.H. A. de Graaf-Woutering, deken van Horst.

Zaterdag 18 augustus 19.00 uur bedevaartsviering met medewerking van de parochies Blitterswijk, Castenray en Wanssum.

Zondag 19 augustus 10.30 uur met medewerking van de parochie Meerlo. 15.00 uur plechtig Marialof met aansluitend sacramentsprocessie en ziekenzegening, opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Predikant: H.EH J. Dautzenberg, deken van Maastricht en kanunnik van het bisdom Roermond.

Dit jaar wordt op het hoogfeest deken de Graaf-Woutering als hoofdcelebrant ontvangen. Als deken van het dekenaat Horst waar Tienray onder valt is hij altijd zeer nauw verbonden met deze bedevaartsplaats.

Blije honden - Blije bazen

Overloon | Om hond en baas te helpen met het steeds extremer wordende weer, kan bij hondenschool In 't Holt in Overloon een keer per maand de gratis workshop Blije honden - Blije bazen worden bezocht.

Tijdens de workshop kunnen baas en hond samen ontdekken hoe de hond moe te maken zonder te wandelen. Nu is het de hitte, wat wordt het in het najaar en van de winter? Hoosbuien, zware stormen of sneeuw en ijzel? Het weer wordt steeds extremer en mens en hond zullen daar steeds meer last van krijgen. Met deze hitte is het onverantwoord om lange wandelingen te maken, want een hond kan zijn overtollige warmte niet kwijt. Zweten kan de hond alleen via bek en poten.

Zonder lange wandelingen slaat de verveling al gauw toe en vinden we de hond al snel 'lastig'. Maar naast buiten wandelen kunnen er nog veel meer dingen met de hond worden gedaan. Met huis-, tuin- en keukenvoorwerpen worden uitdagende hondenspelletjes gemaakt, waarbij de hond in korte tijd zijn overtollige energie kwijt kan. Het resultaat: en blije hond, en dus ook een blije baas.