Afbeelding
Foto:

Teleurstellend EK Dion Dreesens

Glasgow | Dion Dreesens (25) uit Venray stelde maandag teleur tijdens de Europese zwemkampioenschappen lange baan in het Schotse Glasgow. Dreesens werd op de 200 meter vrije slag al in de series uitgeschakeld in een matige tijd van 1.50.47 minuten.

Daarmee zwom hij ver onder zijn persoonlijk record van 1.46,93. Zijn landgenoten Kyle Stolk en Maarten Brzoskowksi strandden in de halve finale. De 200 vrij was het laatste onderdeel voor hem. Dreesens had gehoopt op betere tijden. Sinds eind mei is hij na vier jaar terug uit de Verenigde Staten, waar hij met succes de studie sportmanagement afrondde aan de Queens University of Charlotte en trainde bij SwimMac Carolina onder leiding van David Marsh. "Ik woon nu in Helmond en train bij het NTC in Eindhoven. Dat is natuurlijk een omschakeling. Misschien ligt het daaraan dat ik mijn niveau niet heb gehaald op het EK. Ik ben van groep veranderd, ben verhuisd, ik moet mijn draai weer eerst vinden. Het is jammer dat het op het EK zo gegaan is."

Het doel voor dit jaar was het EK zwemmen. Na het missen van het WK afgelopen zomer door ziekte was deelname aan dit toernooi voor hem individueel, maar ook als estafettedeelnemer, belangrijk. Maar helaas zwom hij niet de gewenste tijd voor de 4 maal 200 estafette.Een domper, maar de sportman Dreesens zit niet bij de pakken neer. Zijn doel op langere termijn blijft hetzelfde: deelnemen aan de Olympische Spelen in Japan in 2020. Na Londen (2012) en Rio (2016) richt hij sportieve pijlen op Tokio. Het zouden zijn derde Spelen worden. "Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn oude niveau kan halen en me kan plaatsen voor de Olympische Spelen. Zeer zeker. Maar dan zal ik de komende tijd wel progressie moeten maken."