De laatste voormalige gebouwen van Inalfa gingen deze week tegen de vlakte.
De laatste voormalige gebouwen van Inalfa gingen deze week tegen de vlakte. Foto: Henk Lammen

Stukje historie weg

venray | De slopershamer heeft zijn werk gedaan op het voormalige terrein van Inalfa Roof Systems in Venray. In december werden de deuren van het pand aan de Maasheseweg na 62 jaar gesloten, en nu, zeven maanden later, zijn alle gebouwen van de kaart geveegd.

Inalfa begon in 1955 met de bouw van dit pand in Venray. Zoals bekend is het grootste deel van Inalfa, een van 's werelds grootste producenten van schuifdaken, in 2015 en 2016 verhuist naar het nieuwe gebouw aan De Amfoor. In december vertrok echter ook het laatste deel uit 'de oudbouw' en sloot het bedrijf definitief zijn deuren van het pand aan de Maasheseweg.

Vastgoedbelegger en ontwikkelaar DHG gaat na de sloop en de sanering van de vervuilde gronden de lege vlakte vullen met een nieuwe logistieke hotspot: de bouw van een ultramodern logistiek centrum. Het betreft een van de drie Smartlog-warehouses die de vastgoedontwikkelaar op bedrijventerrein Smakterheide gaat realiseren. De naam Smartlog is een afgeleide van 'smart' en 'logistics' en biedt de meest geavanceerde mogelijkheden om specifieke goederen veilig en efficiƫnt op te slaan. Ook op andere logistiek gunstig gelegen plekken in Nederland worden door DHG soortgelijke distributiecentra ontwikkeld. De bedoeling is dat het centrum, met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter, in het derde, vierde kwartaal van 2019 zijn deuren op het oude Inalfa-terrein opent. In de afgelopen week stopten tientallen mensen om de werkzaamheden en de immense kale vlakte te bekijken. Sommigen zijn blij met de nieuwe plannen, anderen kijken terug met weemoed. Want ja, er is inderdaad (weer) een stukje Venrays historie verdwenen.