Marktkoopman Hans Dam-van Bladel stond maandag als enige op de weekmarkt in Venray.
Marktkoopman Hans Dam-van Bladel stond maandag als enige op de weekmarkt in Venray. Foto: Henk Lammen

Eén marktkoopman in Venray

Venray | "Het is heel jammer. Het was mooi geweest als de hele straat vol had gestaan." Hans Dam-van Bladel was maandag de enige marktkoopman in Venray. De overige marktkooplieden hadden het massaal af laten weten.

In verband met de kermis staan de marktmensen in de kermisweek al jaren op de Julianastraat in Venray. Het straatbeeld bleef maandag echter verrassend genoeg opvallend leeg. Alleen de Brabantse fruithandelaar had zich de moeite genomen om naar de weekmarkt te komen. Hij kon alleen gissen waarom zijn collega's het lieten afweten. "Vakantie, de hitte, anders zou ik het echt niet weten. Het is vandaag natuurlijk extreem warm, absurd eigenlijk."

Zelf heeft hij er nooit bij stilgestaan om niet te gaan. "We moeten toch de kost verdienen", lacht de marktkoopman die iedere maandag trouw op de weekmarkt staat. Tegenover het pand van de ABN/AMRO staat hij beschut onder de bomen zijn fruit aan te prijzen. De klanten komen mondjesmaat voorbij en verbazen zich ook over de lege Julianastraat. 'Ben je de enige vandaag', vraagt een man op leeftijd. Hans knikt instemmend. "Venray is een goede weekmarkt. De klanten weten ook dat ik er iedere week ben. Die vertrouwen daarop. Dan kan ik het niet maken om niet aanwezig te zijn. Met de kermis is het altijd even aanpassen. Maar met het afsluiten van de Julianastraat heeft de gemeente Venray voor een goed alternatief gezorgd. Mooi onder de bomen, goed beschut. Een prima plek."