Een delegatie van Zuutjes án neemt deel aan de Walk 4 the Roses.
Een delegatie van Zuutjes án neemt deel aan de Walk 4 the Roses. Foto: Kris Hoebers

Eerbetoon voor Hub

Venray | Joekskapel Zuutjes án uit Venray neemt op zondag 26 augustus opnieuw deel aan de Walk 4 the Roses in Horst, een wandeling in de strijd tegen kanker. "We doen dit ook dit keer weer ter nagedachtenis aan Hub Achten uit Blitterswijck, die vorig jaar helaas overleed aan deze verschrikkelijke ziekte. Hub was onze nestor, onze trouwe trompettist. Hij was pas69 jaar toen hij overleed en ruim 25 jaar lid van onze kapel. Ondanks zijn slopende ziekte zijn kwam Hub steevast naar de repetitie. Zuutjes An was zijn grote uitlaatklep. We missen hem enorm, nog steeds", zegt Wendy de Boer.

Door Ron Koenen

De joekskapel besloot vorig jaar mee te doen aan de Walk 4 the Roses. Dit jaar trekken Rob Luipers, Bianca Jacobs, Miep en Henk de Rooij, Gemma Arts, Ruud Steegh en Wendy de Boer namens de joekskapel de wandelschoenen aan. "We lopen samen om Hub te herdenken, om bij kanker stil te staan, en hopen dat er een manier komt om kanker vergoed te kunnen verslaan. Daar willen we onze bijdrage aan
leveren."

Er zal wel een traantje gepinkt worden tijdens de wandeling, verwacht De Boer. "Zeker als we herinneringen aan hem gaan ophalen. Zijn weduwe Nettie was vorig jaar helemaal ontroerd en is dit jaar ook weer bij de start. Maar het gaat niet alleen om Hub: ieder van ons heeft ook wel iemand anders in zijn naaste kring verloren aan kanker. Een vriendin, een broer, een collega of een ander familie lid of vriend. Kanker kan iedereen treffen, is zo onvoorspelbaar en zo moeilijk te verslaan. Daarom moet er meer geld voor onderzoek komen. Het inschrijfgeld van de Walk 4 the Roses gaat naar dit goede doel. We hopen dat veel mensen hun wandelschoenen aantrekken en aan de wandeling deelnemen. Samen staan we sterk."

Twee andere leden van de Venrayse joekskapel, Juan van Helden en Herman Vermeulen, wandelen niet mee. Zij maken tijdens het evenement muziek met de band Flavour.

"Zij steunen Walk 4 the Roses muzikaal op het Wilhelminaplein in Horst, de start- en finishplaats van de Walk 4 the Roses", zegt Wendy de Boer met een lach. "Ondanks de verdrietige achtergrond, gaan we er samen toch een mooie, maar waarschijnlijk ook behoorlijk emotionele, dag van maken. Ja, Zuutjes án is meer dan een joekskapel. We zijn een enorm hechte club, waarin de liefde voor muziek ons bindt." Van het inschrijfgeld van 17,50 euro gaat 15 euro naar KWF Kankerbestrijding voor onderzoek naar hersenkanker en het regiodoel Stichting Liva. Naast de wandeltocht kunnen belangstellen ook deelnemen aan een Walk 3 the Roses-run van 20 kilometer.

Voor meer informatie kijk op www.walk4theroses.nl.