De Film van Dylan Haegens (links op de foto) gaat zondag in Venray in première:
De Film van Dylan Haegens (links op de foto) gaat zondag in Venray in première: "Supertof." Foto: Team Dylan Haegens

Première film Dylan Haegens

Venray | Schouwburg Venray maakt zich op voor de grote première van De Film van Dylan Haegens, op zondag 12 augustus. De cast en crew van de film, de eerste speelfilm over en van een Nederlandse YouTuber, zijn bij deze première aanwezig. Speciaal voor hen en hun gasten wordt voor het theater de rode loper uitgelegd. En dat is niet voor niks, want nooit eerder vond een officiële première van een Nederlandse speelfilm plaats in Venray. Peel en Maas legde Dylan Haegens en zijn vriendin Marit Brugman een aantal vragen voor.

Vinden jullie dat nou nog spannend, zo'n première?

Marit: "Jazeker. Voor ons is dit écht heel spannend. Wij zijn al maanden bezig met de film en nu kunnen we het eindelijk delen met onze kijkers, familie, vrienden en mensen die mee hebben gewerkt aan de film. Ik denk dat dit wel een van de meest spannende dagen in ons leven is tot nu toe."

Wordt Venray zondag een beetje het Cannes van Limburg?

Dylan: "Haha, nou dat is misschien iets te groots gedacht! Het is echter wel heel bijzonder dat er een première van een Nederlandse speelfilm in Venray, dus dat vinden we supertof dat dat met onze film kan."

Komen er veel Bekende Nederlanders naar de première?

Dylan: "Er komen zeker wat bekende mensen naar de film. Een deel van de cast is aanwezig, maar ook heel veel YouTubers komen naar Venray om de film te zien."

Waarom moeten inwoners van de gemeente Venray naar de film komen kijken?

Marit: "Tegen anderen zou ik zeggen: het is echt een komische familiefilm, voor jong en oud. Er zitten heel wat grapjes in die ouders tof vinden. Voor mensen uit Venray in het bijzonder: het is een en al herkenning in de film. Bijna de complete film is in en rondom Venray opgenomen, dus er zitten heel veel bekende plekjes en mensen in uit Venray.

Dit is jullie filmdebuut. Smaakt het naar meer? Komen er meer speelfilms van jullie hand?

Dylan: "Wie weet! We zijn nu weer volop bezig met ontwikkelingen op onze YouTube-kanalen. Daar komen binnenkort ook nog toffere dingen. Maar zeg nooit nooit, het was een zeer bijzondere ervaring!"

Naast de Venrayse YouTuber Dylan Haegens en zijn team spelen onder andere Rico Verhoeven, Ilse Warringa, Patrick Stoof, Nick Golterman, Buddy Vedder, StukTV en Jochem van Gelder een rol in de film, tevens het regiedebuut van Haegens. Om 21.00 uur start voor genodigden de première van De Film van Dylan Haegens in de grote zaal van de schouwburg. Gelijktijdig wordt ook in Luxor Venray de film voor het eerst vertoond. Deze vertoning is toegankelijk voor mensen die hiervoor een kaartje hebben gekocht.

Foto's: Team Dylan Haegens.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding