Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De eerstvolgende repetitie is op woensdag 22 augustus. Confetti is nog op zoek naar dames- en herenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Zangers van St. Frans

Vrijdag 24 augustus beginnen de repetities weer. Om 19.15 uur voor alten en sopranen, om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.30 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Zondag 26 augustus zingen van de hoogmis in de Paterskerk. Dinsdag 28 augustus om 19.00 uur repetitie voor alten en sopranen.

Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Venrays Mannenkoor

Repetities in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray op de donderdagen 16 en 23 augustus vanaf 19.30 uur. Afmelden voor repetities via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-281595568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoonnummer (0478)581729.

Venray's Gregoriaans Koor

Repetitie maandag 13 augustus om 18.30 uur in het repetitielokaal van de Grote Kerk om 18.30 uur. Woensdag 15 augustus zingen in de Paterskerk om 18.00 uur. Zangers in uniform aanwezig zijn om 17.30 uur. Zondag 19 augustus zingen in de kerk van Oostrum om 9.30 uur. Zangers in uniform aanwezig zijn om 9.00 uur. Het koor bestaat uit 22 mannen die het Gregoriaans zingen. Het koor staat onder leiding van Ad Voesten en repeteert in het repetitielokaal van de Grote Kerk.

Belangstellenden en nieuwe zangers zijn van harte welkom. Voor meer informatie: Ad Voesten, telefoon (077)3662479 of bij Chrit Janssen, telefoon (0478)585621. Afmelden bij Aldert Lukken via telefoon (0478)585189.

Presentatie bij BiblioNu Horst

Rachelle Janssen en Mariska Poels verzorgen bij BiblioNu in Horst op maandag 27 augustus een presentatieworkshop over verslaving in de breedste zin van het woord. Zicht krijgen op hoe emoties, gevoelens en gedachten in relatie staan tot verslavingsgedrag en hoe dit in stand wordt gehouden, staat centraal.

En bovenal wat er nodig is om los te komen van bepaald gedrag om uit die vicieuze cirkel te stappen. De grootste vorm van verslaving bestaat in ons hoofd. Het doorbreken van een gewenningspatroon is meestal niet eenvoudig. Die steeds dwangmatige en terugkerende behoefte aan een pijnstiller, cafeïne of chocolade. Aan een bezigheid: de smartphone, tv-kijken, winkelen, gamen, sporten, werken, piekeren.

Of aan bepaald gedrag: smoesjes/verontschuldigen, meer zorgen voor de ander dan voor jezelf, klagen etc. Bijna iedereen heeft wel iets waar hij of zij verslaafd aan is. Variërend van redelijk onschuldige gewoontes tot gewoontes die ernstig ongezond zijn en daardoor levensbedreigend.

Rachelle Janssen (rachellejanssen.com) en Mariska Poels (OKEcoach.nl ) zijn aangesloten bij Puur Opgroeien en (ervarings)deskundigen op het gebied van verslavingen. Daarnaast zijn ze als hulpverleners betrokken bij ouders van verslaafde kinderen en jongeren alsook bij volwassenen die worstelen met verslavingsgedrag.

De presentatie duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Aanmelden kan via e-mail aanmelden@puur-opgroeien.nl.

Match

Match voor Vrijwilligers is voor SV Venray op zoek naar een vrijwilliger materiaaluitgifte. Omschrijving: De vrijwilliger materiaaluitgifte maakt deel uit van een poule van vrijwilligers die bij toerbeurt verantwoordelijk zijn voor de materiaal uitgifte/inname van trainingsmateriaal. Het betreft een avond per week op de trainingsdagen.

Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

Peuter in Zicht

Bij Synthese in Venray start met de gratis interactieve Turkse cursus Peuter in Zicht.Een kind hebben betekent dat de ouder/opvoeder steeds meegroeit met het kind. Op twee- en driejarige leeftijd zetten kinderen een aantal grote stappen in hun persoonlijkheidsontwikkeling en daarmee is de peuterleeftijd een belangrijke fase in de totale ontwikkeling van kinderen.

Tijdens deze fase omvat gezond ouderschap te voldoen aan de behoeften van het kind en daarbij aandacht te hebben voor de zelfredzaamheid van het kind. Deze fase is voor ouders niet alleen boeiend om te zien, maar het kan soms ook lastig zijn. Voor veel ouders levert het opvoeden van kinderen dan ook vragen op. Wat doe je als je kind niet wil luisteren? Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Wat doe je als je kind niet wil eten, drinken of slapen? Hoe ga je nu op een positieve manier om met deze situaties? Synthese biedt de Turkse cursus Peuter in Zicht aan voor moeders van peuters.

De cursus is gericht op het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van moeders van twee- en driejarigen. De ouders krijgen advies en tips over de ontwikkeling en opvoeding van de peuters. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag en kunnen ervaringen worden gedeeld met andere moeders. De thema's zijn: steunen, stimuleren en sturen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en de trainingen vinden plaats op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in Venray. Datums: 24 oktober, 7 november, 21 november en 5 december. Aanmelden kan via de trainers Songul Altuntas-Tasdemir en Derya Bozok via e-mail s.tasdemir@synthese.nl of d.bozok@synthese.nl.

Excel

Wat is Excel en wat kun je ermee? Dat is het thema van een informatiebijeenkomst bij SeniorService Gilde Venray op donderdag 16 augustus om 19.30 en om 20.30 uur.

Excel is met name een rekenprogramma, maar het leent zich ook uitstekend om gegevens ordelijk en netjes te presenteren. De grote kracht van het computerprogramma is dat je snel complexe berekeningen kunt opzetten en aanpassen, wanneer gegevens zijn gewijzigd.

Op de gratis informatiebijeenkomst wordt globaal uitleg gegeven wat Excel is en wat ermee kan worden gedaan.

SeniorService is gelegen aan de Prins Bernhardstraat 12a in Venray. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jos Linders via telefoon 06-20019296 of e-mail jos.linders@home.nl.