Afbeelding
Foto:

Kevin van Leuven succesvol in Dijon

Dijon | Motorcoureur Kevin van Leuven kwam afgelopen vrijdag in actie in Dijon en Prenois. In deze twee races voor het Open Nederlands Kampioenschap Supercup 600 eindigde de coureur uit Swolgen met zijn Kawasaki ZX6R tweemaal op het podium.

De kwalificaties verliepen goed en Kevin mocht vanaf P2 vertrekken. De eerste race was spannend. Kevin besliste de race net niet in zijn voordeel. Kevin: "Ik heb er alles uitgehaald maar kwam net wat tekort doordat ik vanaf het begin worstelde met de grip. Ik heb ook een vermoeden dat de brandstoftoevoer ergens hapert want ik kan niet net zo als gisteren bij de kwalificaties uit de slipstream komen op het lange rechte stuk voor start/finish." Voor de tweede race was het brandstofprobleem opgelost en toen de lichten doofden pakte Kevin meteen de kopstart. Het was een spannende race die beslecht werd in het voordeel van Van Leuven. Kevin: "Het harde werk wordt beloond, de motor was in orde en ik kon knokken tot het einde. Mijn plannetje om te volgen en uit de slipstream te komen voor start/finish werkte. Ik ben blij met deze overwinning!" De volgende twee races zijn op 17 en 18 augustus in Duitsland.


Filo Forte richt etalage in

Venray | Vier amateurkunstenaars hebben zich verenigd onder de naam Filo Forte. Het kwartet houdt zich bezig met textiele werkvormen en de beeldhouwwerken.

Deze kunstenaars hebben een stimulans gekregen door de activiteiten van hun echtgenoten die hun amateurkunst beoefenen onder de naam De Rake Kwasten. Om een aantal van hun werken te tonen aan een groter publiek hebben zij de etalage ingericht van het te huur staande pand De Bleek 74. De vier amateurkunstenaars zijn: Joke Biemans, Victoire Custers, Ria Moerkerk en Ien Peeters.

Biemans ontwerpt en maakt wandkleden en haalt de inspiratie uit haar dagelijkse bezigheden, Custers houdt zich al jaren bezig met handwerken, Moerkerk heeft leren werken met onder andere speksteen en albast en Peeters is geboeid door textiele vormgeving. De laatste tijd combineert ze textiele werken met schilderen.