Brent Janssen in actie op het idillische parcours in Frankrijk.
Brent Janssen in actie op het idillische parcours in Frankrijk. Foto: Persfoto

Succesvol in Le Pin

Le Pin au Haras | Jeugdmenner Brent Janssen (16) uit Swolgen heeft deelgenomen aan een menwedstrijd van twee sterren in het Franse Le Pin au Haras. In Frankrijk maakte de jeugdmenner zijn internationale debuut.

Hij maakte debuteerde in het Franse Normandiƫ bij de eenspan pony's.

De stoeterij met het kasteel van Le Pin vormde een prachtig decor voor deze goed georganiseerde wedstrijd. Ondanks de hoge temperaturen in de eerste dagen werd er goed gepresteerd. Janssen verscheen zowel met zijn topper Hielke als de geleende Zorba aan de start. Doel was de driesterrenstatus binnen te halen door met beide pony's goed te presteren. Met de dressuur wist Janssen met Hielke de derde en met Zorba de vierde plek behalen. In de marathon wist Hielke deze plek te behouden en zakte Zorba naar de vijfde plek.

In de afsluitende vaardigheid kwamen de pony's zo goed voor de dag, dat ze nog een plekje stegen en Janssen op zijn allereerste wedstrijd een zilveren medaille bemachtigde, achter de Franse Marjorie. Mennen is in het algemeen het rijden met paard en wagen. De sport kent de onderdelen dressuur, vaardigheid en marathon.