Na vakantie op hernieuwde school

Venray | De hernieuwde basisschool De Klimboom opent op maandag 20 augustus zijn deuren. Op die dag komen de kinderen terug van een welverdiende vakantie. "We leggen de rode loper voor iedereen uit", vertelt locatieleider Geurt Clevers enthousiast.

Volgens Clevers is de school functioneel klaar. De puntjes moeten nog wel op de i worden gezet. "Ik ben de laatste weken op vakantie geweest, dus ik weet nog niet precies hoe alles er nu uitziet, maar het komt helemaal goed." De Klimboom is volledig gerenoveerd. Alle lokalen zijn onherkenbaar vernieuwd. Alleen enkele muren zijn blijven staan. "De computerschermen komen deze week binnen en verder is alles anders. De muren, plafonds, deuren. Echt alles is aangepakt."

Ook nieuw is de kinderopvang voor 0 tot 2 jarigen. Kinderopvang 't Nest gaat de opvang beheren. "In principe kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar op hetzelfde terrein verblijven. Eerst in de opvang en later op school."

Er staan nog wel twee units op het schoolplein die voorlopig nog gebruikt moeten worden als klaslokaal. "Dat is verre van ideaal, maar dat is voorlopig niet anders."