Afbeelding
Niels Sparnaaij /Foto Mireat

Venrays Kermis Festijn

Venray | Venray is een nieuw feest rijker tijdens de kermis. Het Venrays Kermis Festijn wordt van 4 tot en met 7 augustus gehouden. Het De festiviteiten vinden plaats op de hoek van de Langeweg en de Hoenderstraat.

Vier dagen lang is er muziek op het plein. Op de parkeerplaats bij de voormalige Dr. Poelsschool komt tijdens de kermis een feesttent te staan. Het programma is gevarieerd. Er treden dj's op en er staan ook diverse muziekbands. Bij mooi weer is er ook de mogelijkheid om op het grasveld rondom de feesttent te vertoeven. Ook het traditionele matinee wordt georganiseerd. De matinees zijn op zondag- maandag- en dinsdagmiddag. Er is zelfs een matinee met rock en roll. Tijdens elk matinee zorgen muzikanten voor passende muziek en sfeer. Van zaterdag- tot en met dinsdagavond treden er diverse bands op. Er is bewust gekozen voor bands uit verschillende genres. De entree is tijdens alle kermisdagen gratis. Er zijn ook diverse attracties.

Het feestgedruis wordt op zaterdag 4 augustus om 20.00 uur afgetrapt met de band Trade Mark met leden uit Venray, Leunen en Horst. Ook dj Ricky Corony uit Overloon staat tijdens deze avond in de feesttent. Zondag is het vanaf 13.30 uur de beurt aan Cor Kersten en dj Fiësta uit Venray. Tijdens de avonduren is het woord aan feestband Knallermann. Op maandag opent het duo Jan Kersten en Joop Gerrets onder de naam Idem Dito. Ook dj Smits is dan in de feesttent. De bekende feestband Proost zal maandagavond afsluiten.

Dinsdag is er vanaf 13.30 uur muziek uit de jaren 60 en 70. Predilection en dj Smits Sound gaan het rock en roll matinee verzorgen. In de avond sluiten René Innemee met zijn Creedence Revival en We Two de festiviteiten af.