Anna Joan werkt aan gaar eerste album.
Anna Joan werkt aan gaar eerste album. Foto: Henk Lammen

Eerste album Anna Joan

Venray | Zangeres en actrice Annabel van Casteren uit Venray slaat nieuwe wegen in onder een nieuwe artiestennaam: Anna Joan. "Ik wil me internationaal gaan positioneren als dansende zangeres die haar eigen nummers schrijft. Vandaar dat ik heb gekozen voor een naam met een internationale uitstraling."

Door Henk Lammen

Afgelopen zondag was de 22-jarige artistieke duizendpoot te gast in Cultuurcafé Live. Daar maakte zij bekend dat haar eerste eigen album onderweg is. "De release is binnenkort op alle streamingkanalen onder mijn nieuwe artiestennaam Anna Joan." In mei deed de Venrayse zangeres, actrice en songwriter Annabel van Casteren eindexamen aan haar opleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zij deed dit met de voorstelling GAS, een volledig zelfgeschreven muziektheaterproductie met een afwisseling van komische sketches en rauwe muziek. "De voorstelling was helemaal uitverkocht en werd fantastisch beoordeeld", glundert Van Casteren. "Daarnaast was het enorm leuk dat de voorstelling een hoog Venray-gehalte had. Zo was het decor ontworpen door Geke Schalkwijk, de choreografie van dansdocente Malou Linders en de toneelregie door Pamela Schaap. Allemaal artistieke mensen uit Venray. Het is fantastisch om juist met mensen uit jouw eigen gemeente een afstudeerproject gestalte te mogen geven." Nog maar net afgestudeerd aan haar bachelor Muziektheater aan het conservatorium dook ze meteen in de volgende toffe projecten. "Ik ben nu bezig met de opnames van de pilot van een nieuwe dans dramaserie waarin ik een grote rol mag gaan vertolken. Op korte termijn start ik daarnaast met de opnamen van een nieuwe televisieshow. Ik mag over beide projecten op dit moment helaas nog niet teveel vertellen. Maar het is wel heel spannend allemaal."

Ze heeft inmiddels verschillende eigen producties op haar naam staan. Mede door haar voorstelling Tweedehands Fiets werd ze genomineerd voor de prestigieuze Jacques de Leeuw Prijs. Van Casteren greep net naast de prijs. "Ik vond de nominatie al een enorme eer." Na de zomervakantie vervolgt ze haar artistieke pad. Zo start met haar Master of Music aan de Rockacademie in Tilburg op het gebied van songwriting. "Ik kan niet wachten om nog veel meer te leren op het gebied van songwriting en met die kennis mijn dromen waar te maken." Op vrijdag 3 augustus is Anna Joan te zien op theaterfestival Boulevard in Den Bosch. De voorstelling in De Muzerije begint om 20.30 uur. Ze sluit om 23.00 uur de festivaldag af in het Josephkwartier. Beide optredens zijn gratis toegankelijk. De ontwikkelingen rond het nieuwe album en de tv-avonturen van Anna Joan zijn te volgen via AnnaJoanoffical op Facebook en Instagram. Kijk ook op
www.anna-joan.com.