Marieke Goemans is komend seizoen opnieuw te zien in een grote productie.
Marieke Goemans is komend seizoen opnieuw te zien in een grote productie. Foto: eigen foto

Marieke is Assepoester

Venray | In het vorige theaterseizoen schitterde Marieke Goemans (23) uit Venray in The Bridges of Madison County. Vanaf begin oktober verliest ze haar glazen muiltje in de nieuwe productie Assepoester van producent en acteur Hans Langhout, partner van de bekende journalist en oud-scheidsrechter Jacques d'Ancona.

Door Henk Lammen

Marieke Goemans trok haar stoute schoenen aan en stuurde een e-mail toen bekend werd dat producent Langhout plannen had voor het maken van een nieuwe musical over Assepoester. Hij was meteen enthousiast over de cv en de foto van de Venrayse alleskunner. "Zijn reactie was echt grappig. Op basis van mijn Bambi-ogen en appelwangetjes zou hij me meteen casten. Langhout vindt uiterlijk belangrijk, maar daar gaat het natuurlijk niet alleen om." Goemans wist de producent ook te overtuigen met haar zang- en acteertalenten en speelt dan ook de hoofdrol in het wereldbekende sprookje. Assepoester vertelt over een meisje dat door haar boze stiefmoeder en stiefzussen wordt gedwongen al het huishoudelijke werk te doen. Als de koning, op zoek naar een echtgenote voor zijn zoon, een groot bal organiseert, mag Assepoester van haar kwelgeesten niet mee naar het feest. Gelukkig schiet haar petemoei haar te hulp. Als kleine meid vond Marieke het sprookje, net als de meesten van haar leeftijd, geweldig. "Ja, je wilde toch een klein prinsesje zijn en in mooie jurken rondlopen. Dat vond ik toen prachtig. En nu nog als ik straks in een megajurk op het toneel sta." Het klassieke sprookje Assepoester is door Langhout in een eigentijds jasje gestoken. "Met een mobieltje, een datingsite en genderneutrale opmerkingen. Het is dan wel een voorstelling voor kinderen van 6+, maar ook voor volwassenen en toegankelijk. Het is een grappige vertolking van het sprookje."

Op 3 oktober is de try-out van de nieuwe voorstelling in Deurne, enkele dagen later (7 oktober) de première in Hoogeveen. Mogelijk dat Assepoester ook nog in Venray te zien zal zijn. Marieke Goemans is dan tot eind mei 2019 onder de pannen met zo'n 45 opvoeringen. Vorig jaar studeerde ze af aan de opleiding Fontys Muziektheater in Tilburg. Ze woont met haar vriend Michael in Amsterdam-Zuid en heeft haar draai gevonden in de hoofdstad. Een terugkeer naar Venray behoort niet tot de opties. "Ik zit hier dicht bij het vuur, hier is het te doen. De grote producties, audities en castings. Ik voel me thuis in Amsterdam." Naast acteren blijft zingen haar grote passie. Ze maakt deel uit van The Gatsby Girls, een band met vier jongedames. "We gieten modern repertoire van onder andere Justin Bieber in een jaren 20-jasje. Het bekende Charleston-stijltje in een eigentijds jasje. Dat is ook aan onze kleding te zien." 'The girls' zijn te boeken via www.thegatsbygirls.nl.