Voorzitter Marc Arts overhandigde de prijs aan Joop Franssen.
Voorzitter Marc Arts overhandigde de prijs aan Joop Franssen. Foto: Henk Lammen

American La France de mooiste

Venray | Joop Franssen uit Montfoort won zondag de eerste prijs voor de mooiste klassieke auto tijdens de 24ste Venrayse Oldtimer Toertocht. De uitreiking van de prijzen was het sluitstuk van een prachtige dag met vertier voor jong en oud. Franssen kreeg de prijs voor zijn publiekstrekker, een American La France uit 1919.

Uit handen van voorzitter Marc Arts kreeg Franssen een beker, oorkonde en bos bloemen. De tweede prijs ging naar Henk Sijben uit Limbricht met een MG K3. Jacob Nierop uit Gemert pakte de derde prijs met zijn Austin Healey Le Mans uit 1956. De beker voor de mooiste Britse klassieker ging naar Jeu en Els Holtermans uit Meterik. Zij zijn de trotse bezitter van een Wolseley 1908 Siddeley uit 1908.

Mark van Broekhoven was de hele dag in de weer om de auto's te beoordelen, te nomineren en uiteindelijk de winnaars te bepalen. Evenals de vele bezoekers kon Van Broekhoven het aanbod aan klassieke auto's enorm waarderen. "Het was echt genieten vandaag met een groot aantal oldtimers en een grote mate aan diversiteit. Klein, groot, sportief, klassiek uit een tijdsperiode van meer dan 100 jaar. Het was niet gemakkelijk om winnaars te kiezen. Je kijkt naar de staat van een auto, de originaliteit, is hij wel of niet gerestaureerd. En hoe uniek is een oldtimer. Op basis van dit totaalplaatje kiezen we een aantal auto's die worden genomineerd." Zijn oordeel over de winnaar, de American La France, was kort maar krachtig: "Een heel bijzondere auto. Echt uniek."

Bekijk het fotoalbum van Henk Lammen via deze link.