Afbeelding
Foto:

Gift voor kinderoncologie

Blitterswijck | Tijdens het kermisschieten afgelopen weekend op het terrein van St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck werden de geldprijzen van korpswinnaars 1 en 2 spontaan gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie.

De initiatiefnemers waren de schutters Frank Thiesen, Fons Verberkt, Ruud Huijs en Rob Strijbos.


Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De eerstvolgende repetitie is op woensdag 22 augustus. Confetti is nog op zoek naar dames- en herenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nlof gewoon langskomen op woensdag.

Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Toon Koonings via telefoonnummer (0478)581729.

Venrays Mannenkoor

Donderdagen 9 en 16 augustus 19.30 uur repetitie in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-281595568. Mannen die lid willen worden, kunnen altijd vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Vocal Group Transparant

De eerste repetitie na de zomervakantie is op woensdag 22 augustus van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve in Venray. Het koor is zoek naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, kan een keer een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Match

Match voor vrijwilligers is op zoek naar vrijwilligers bij het rolstoeldansen voor Roll for Fun.

Omschrijving: Voor de rolstoeldanslessen wordt gezocht naar vrijwilligers die als staande danser deelnemen. Natuurlijk zijn ook rolstoelgebruikers van harte welkom. Wensen: gevoel voor dans, ritme en muziek.

Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

Drive in movie

Stichting Cultuurpodium Geijsteren houdt op zaterdag 25 augustus om 20.30 uur een Drive In Movie bij de kasteelruïne in Geijsteren.

Vanwege filmrechten mag de titel van de film niet bekend worden gemaakt. Daarom hierbij een aantal hints: De speelfilm vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van drie Afro-Amerikaanse wetenschapsters die werkzaam zijn bij de NASA. Dankzij hun berekeningen kon de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn in 1962 als eerste de ruimte in gelanceerd worden. Een film met boeiende personages, goede actrices, een stukje geschiedenis, voldoende actie, maar ook veel humor.

Kom met de oldtimer, bolide of moderne auto en geniet vanuit de auto van de film. Wie zonder auto komt, kan plaatsnemen op een van de gereedstaande stoelen.

Kaarten zijn te bestellen via www.cultuurpodiumgeijsteren.nl of via e-mail info@cultuurpodiumgeijsteren.nl. Aan de kassa of telefonisch kan ook: (0478)546684.

Excel

Wat is Excel en wat kun je ermee? Dat is het thema van een informatiebijeenkomst bij SeniorService Gilde Venray op donderdag 16 augustus om 19.30 en om 20.30 uur.

Excel is met name een rekenprogramma, maar het leent zich ook uitstekend om gegevens ordelijk en netjes te presenteren. De grote kracht van het computerprogramma is dat je snel complexe berekeningen kunt opzetten en aanpassen, wanneer gegevens zijn gewijzigd. Op de gratis informatiebijeenkomst wordt globaal uitleg gegeven hoe Excel werkt.

SeniorService is gelegen aan de Prins Bernhardstraat 12a in Venray. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jos Linders via telefoon 06-20019296 of e-mail jos.linders@home.nl.

De Locht

In streekmuseum De Locht in Melderslo worden op zondag 5 augustus diverse oude ambachten gedemonstreerd. De eigen groente wordt geveild met behulp van een traditionele veilingklok. Voor kinderen is er een speciale activiteit en er is een muziekoptreden door De Palomas. Tot 1 september is er elke dag een speciale activiteit voor kinderen.

Rouwgroep Synthese

Een dierbare verloren en behoefte om dit verlies met anderen te delen? Hiervoor biedt de rouwverwerkingsgroep van Synthese een uitkomst. Door middel van gesprekken met lotgenoten krijgen de deelnemers inzicht in de persoonlijke verlieservaring. Ze kunnen ervaringen uitwisselen en elkaar steunen. De rouwverwerkingsgroep biedt ruimte om emoties en verhalen met elkaar te delen om te helpen met het verwerken van het verlies.

Per groep worden zes begeleide bijeenkomsten gehouden en bij elke bijeenkomst is er avondeten. De groep start op woensdag 12 september van 17.00 tot 19.30 uur en is er voor alle geïnteresseerden uit de gemeente Horst aan de Maas, Venray, Mook en Middelaar en Beesel en wordt gehouden bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray

Deelname aan de groep is gratis. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jolanda van der Weiden of Moniek Seijkens via e-mail groepswerkvenray@synthese.nl of via telefoonnummer (0478)517300. Aanmelden kan via www.synthese.nl.

Makkelijk Lezen Plein bij BiblioNu

Een op de tien kinderen heeft moeite met lezen en spellen. Voor hen is het soms moeilijk om geschikte boeken te vinden. BiblioNu heeft daarom de leukste, spannendste en makkelijk te lezen boeken, samen met andere materialen bijeengebracht op het MLP, ofwel Makkelijk Lezen Plein.

Het plein is er voor kinderen van acht tot dertien jaar met leesproblemen. Op het plein staat een aangepaste collectie boeken, dvd's, luisterboeken en andere media. Ouders en leraren vinden er informatie over leesproblemen. Bij de selectie van de boeken is gelet op het lettertype en de lay-out. Voor wie wil, biedt de bibliotheek hulp bij het kiezen van leesboeken met als doel het plezier in het lezen terug te brengen.

Ook voor spreekbeurten en werkstukken biedt het plein uitkomst. Met niet alleen geschreven media maar ook media in beeld en geluid. Op www.makkelijklezenplein.nl is meer informatie te vinden. De site bevat een overzicht van media die geschikt zijn bij leesproblemen en tips om kinderen aan het lezen te krijgen of te ondersteunen bij het leren.

Oud papier

Tafeltennisvereniging Red Stars haalt op vrijdag 3 augustus vanaf 18.00 uur oud papier op in de straten Oude Oostrumseweg, Vlierstraat, Beukenlaan, Berkenstraat, Eikenlaan, Esdoornstraat, Kastanjestraat, Lindenstraat, Wilgenstraat, Prinses Magrietstraat, Prins Bernhardstraat, Prinses Marijkestraat, Nassauplein, Prinses Irenestraat en de Prinses Beatrixstraat. Daarnaast is er elke dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur de mogelijkheid om oud papier af te geven bij de oranje container voor de Wetteling.

Ophalen oud papier

Zangers van St. Frans halen op woensdag 8 augustus oud papier op in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant gereed zetten. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.

Zes jaar Schrijfcafé Geijsteren

Schrijfcafé Geijsteren bestaat zes jaar en het volgende feestelijke café wordt gehouden op woensdag 15 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Ervaring is niet nodig. Plezier in bezig zijn met schrijven staat voorop. De eerste keer meedoen is vaak een kleine drempel, maar eenvoudige startopdrachten zorgen ervoor dat er altijd tekst op papier komt.

Karin Janssen, oprichter van het Geijsterse Schrijfcafé: "Toen ik zes jaar geleden het Schrijfcafé in Geijsteren begon, was dat het 33e in Nederland. Inmiddels zijn er 57 Schrijfcafés in Nederland, drie in België en twee op La Palma. Nog steeds ontdekken mensen het Schrijfcafé in Geijsteren."

Aanmelden kan tot 10 augustus bij Karin Janssen via e-mail info@karin-janssen.nl.

PDV De Zwaluw

Uitslag wedvlucht Begerac: vier deelnemers, 34 duiven. 1, 4 H. Litjens. 2, 8 P. van Houdt. 3, 6, 7, 9 J. Hofmans. 5 H. Arts.

Uitslag wedvlucht Vervins: zeven deelnemers, 74 duiven. 1, 2, 5, 6, 17 P. Loonen. 3, 11 H. Peeters. 4 M. Stiphout. 7, 15, 16 Comb Verdellen. 8, 14, 18, 19 W. Wijnands. 9, 10, 12, 13 W. Hendriks-Aben.

Uitslag wedvlucht Vervins: elf deelnemers, 81 duiven. 1, 4, 8, 9, 17 H. Strijbosch. 2, 12 W. Wijnands. 3 P. van Houdt. 5, 18, 20 P. Derix. 6, 7 P. Loonen. 10 Jan Hofmans. 11, 14, 21 M. Stiphout. 13, 15, 16 W. Hendriks-Aben. 19 J. Sijbers.

PC St. Jan

Hieke Kreuzer heeft deelgenomen aan Jumping Peel en Maas in Kessel. Met haar pony Orchids Latte Macchiato wist ze een derde prijs te behalen in klasse CDE B springen met 80,5 stijlpunten.

LR Nobel

Jeanine Huijbers heeft met Espresso deelgenomen aan een subtopdressuurwedstrijd in Uden. Ze behaalde de eerste prijs in de tweede proef van klasse ZZ-Zwaar (nationaal niveau). De combinatie scoorde 60,36%.

Zomeravond competitie bridge

De vierde zitting van de zomeravondcompetitie 2018 in MFC Brukske is een lijn gespeeld. Ron van Gaal en Piet van Genugten eindigden als eerste met 65,14 procent. De tweede plaats was voor Maarten Houba en Martin Verheijen met 53,92 procent en derde waren Ton van Jaarsveld en Emmelie Kuijpers met 53,44 procent.

Donderdag 2 augustus is de vijfde en voorlaatste zitting. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom. In elke lijn zijn prijzen beschikbaar voor drie paren.

Tennistoernooi Maascourt geslaagd

Tennisschool Maascourt in Venray kan terugkijken op een geslaagd Maascourt JRT 3-ster en open jeugd tennistoernooi.

De overkoepelende tennisbond KNLTB had de Venray tennisschool gevraagd dit jaar een 3-ster in plaats van een 2-ster toernooi te organiseren. "Een mooie beloning voor onze tennisschool en TC Venray", aldus Twan Lensen, trainer en eigenaar van Maascourt. De hitte legde een zware belasting op de organisatie. "De KNLTB had het hitteprotocol van kracht laten gaan. We moesten zorgen voor een goede verkoeling voor de deelnemers. Ook de banen hadden het zwaar, maar door de vroege inzet van de technische mannen en het watermanagement van de diverse helpers op het park waren de banen perfect."

Een week lang werd het JRT toernooi in de leeftijd tot en met twaalf en tot en met veertien jaar gespeeld. "Met een totaal van 91 spelers en 124 inschrijvingen in de diverse enkel- en dubbelcategorieën één van de grootste jeugdtoernooien van Limburg", aldus toernooileider Jan Lensen. "De spelers kwamen uit heel Nederland en zelfs een aantal spelers uit Duitsland waren present."

In totaal zijn er 144 wedstrijden gespeeld in negen verschillende categorieën. De uitslagen van de finales:

JE Open 11-17: Darius Galgau-Quinten Donders 6-4 6-4

JE 14 JRT: Pepijn Bastiaansen-Yannik Maarsen 6-3 6-1

ME 14 JRT: Nina Kwakman-Romy Pols 6-4 6-0

JE 12 JRT: Lukas Gruben-Ivar Vinke 6-2 6-2

ME 12 JRT: Amelia Borojevic-Britt Verbeek 3-6 6-1 6-2

JD 12 JRT: Hidde Schoenmakers/Ivar Vinke-Lukas Gruben/Tijn Puts 6-3 6-4

MD 12 JRT: Una Naumovski/Pam v.d. Post-Jolien Geels/Fen Rauwerdink 5-7 7-6 7-6

JD 14 JRT: Victor v.d. Net/Finn Tinnemans-Freek van Holst/Tristan Schriers 7-5 7-6

MD 14 JRT: Nina Kwakman/Evelina Teeuwen-Kaya de Bruin/Sterre de Bruin 6-0 6-0.