Afbeelding
Foto:

Tour de L1mbourg in Blitterswijck

Blitterswijck | L1 heeft tijdens de Tour de France een dagelijks wielerprogramma. Op zaterdag 28 juli strijkt het programma neer in Blitterswijck. De live-uitzending bij Veerhuys Tante Jet begint om 17.50 uur. Iedere dag wordt er vanuit een andere Limburgse plaats. Liefhebbers kunnen de uitzending gratis bezoeken.

De provinciale omroep kiest dus voor een uitzending in de plaats van Wout Poels. De wielrenner van Team Sky doet er alles aan om de gele trui met zijn ploeg naar Parijs te brengen. De spannende strijd tussen Sky-renners Geraint Thomas en Chris Froome en Nederlander Tom Dumoulin wordt waarschijnlijk zaterdag beslecht tijdens de allesbeslissende tijdrit. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag van de spannende etappe van woensdag 25 juli nog niet bekend. De Tour de France eindigt zondag met de traditionele aankomst op de Champs-Élysées in Parijs.


Stamppot, een sprookjesmix

Overloon | Theater van Santen speelt op woensdag 1 augustus vanaf 14.30 uur Stamppot, een sprookjesmix in Openluchttheater Overloon.

Stampot is een hedendaagse minimusical, gebaseerd op de bekende sprookjes. De voorstelling kenmerkt zich door veel interactie tussen spelers en publiek en kent de nodige komische momenten. Kinderen krijgen meerdere malen de kans om mee te spelen. Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis De Pit in Overloon.