Afbeelding
Foto:

Jaarmarkt goed bezocht

Venray | De jaarmarkt in Venray is maandag, ondanks de extreem warme temperaturen, toch goed bezocht. Vakantiegangers en dagjesmensen slenterden langs de meer dan tachtig kramen. De wekelijkse marktkooplui worden tijdens het jaarlijks evenement aangevuld met standwerkers die op hun eigen, originele wijze hun spulletjes aan de man probeerden te brengen.

Daarnaast waren er diverse omlijstende activiteiten zoals een springkussen voor de kinderen. Charlotte Simons uit Nederweert is maandag uitgeroepen tot beste standwerker tijdens de jaarmarkt in Venray (foto onder). Uit handen van wethouder Jan Loonen ontving Charlotte een mooie bos bloemen en cadeaubonnen. "We hebben alle standwerkers vandaag beoordeeld en jou uitverkoren tot winnaar. Vanwege je originaliteit en omdat je overtuigend bent in het aan de man brengen van jouw product. Bovendien zijn er nog maar weinig jongedames die als standwerker actief zijn", beargumenteerde Loonen de keuze voor de jonge standwerker.

De jaarmarkt loopt door de hele binnenstad van Venray. Vanaf het Henseniusplein en het Schouwburgplein door de diverse straten naar de Grote Markt. De marktkoopmensen stelden de kramen op met een groot en gevarieerd aanbod. Foto's Henk Lammen.

Afbeelding