Afbeelding
Foto:

15.000 euro voor Wensambulance

Venray | Vissers Energy Group uit Horst heeft een cheque van 15.000 euro overhandigd aan de Stichting Wensambulance Limburg. Het bedrag werd bij elkaar gebracht tijdens het 100-jarig jubileum van het bedrijf.

Gasten van het eeuwfeest doneerden ruim 10.000 euro. Dit bedrag werd door Vissers Energy Group aangevuld tot 15.000 euro. Huub Gubbels, voorzitter van de Stichting Wensambulance Limburg, nam de cheque in ontvangst van Gerbert Vissers, algemeen directeur van Vissers Energy Group.

De stichting wil op korte termijn een elektrische rolstoel aanschaffen waarmee men ook op het strand of in het bos uit de voeten kan. Verder zijn er plannen om een ambulance te vervangen.


Verdronken Land van Saeftinghe

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 1 september een dagexcursie naar het Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen. De bus vertrekt om 8.45 uur vanaf de parkeerplaats bij de Gamma aan de Plataanstraat in Venray.

Aanmelden kan via e-mail info@ivn-geysteren-venray.nl. Aanmelding is definitief als het bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL36 RABO 0156 3203 39 onder vermelding van Excursie Saeftinghe. Het Verdronken Land van Saeftinghe is het grootste brakwaterschorrengebied van Europa. Het is een beschermd natuurgebied en het telt meerdere archeologische vindplaatsen. Tijdens dit daguitstapje wordt eerst het bezoekerscentrum bezocht. Vervolgens is er een excursie naar de Noord, het meest noordoostelijke deel van Saefthinghe en op cultuurhistorisch vlak een uniek stuk. Tijdens deze vier uur durende excursie (deelnemers die korter willen, kunnen een kortere tocht kiezen. Dit wel bij aanmelding aangeven.) komt de archeologie aan bod en ook de natuur in Saeftinghe niet vergeten.