Naar Santiago voor Alzheimer

Twans camino. Onder die naam is Twan Wijnen (49) afgelopen april in zijn woonplaats Egchel een voettocht gestart naar de bedevaartstad Santiago de Compostela in Spanje. Afstand: ruim 3000 kilometer.

Hij loopt met een missie: geld inzamelen voor de Noord-Limburgse afdeling van Alzheimer Nederland. Tijdens een bezoek aan het Alzheimer Café in Egchel (een trefpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familieleden en belangstellenden, red.) sprak hij met lotgenoten. Twans moeder lijdt aan dementie. "Ik ervaar van dichtbij wat deze verschrikkelijke ziekte doet met een mens, en wat de impact daarvan is op zijn of haar omgeving," zegt hij. De gesprekken in het café inspireerden hem tot het maken van deze voettocht.

Er hebben zich tal van sponsors en donateurs gemeld, en de giften zijn de 10.000 eurogrens gepasseerd. Twan roept iedereen op om ook een bijdrage te doen voor dit goede doel. Er is een bankrekening beschikbaar onder nummer NL36RABO 0150 4489 29 t.n.v. Alzheimer Noord-Limburg. Onder vermelding van 'Twans Camino' is uw bijdrage van harte welkom! Twan bekostigt zijn reis overigens geheel zelf en hij schrijft regelmatig blogs, die op twanscamino.reislogger.nl te volgen zijn.

Vóór 24 augustus, dan is zijn moeder jarig, hoopt hij weer terug te zijn in Nederland om te zien welk resultaat zijn missie heeft gehad. De opbrengst komt deels ten goede aan het programma Venray Dementievriendelijk.