De band We Are The Message.
De band We Are The Message. Foto: Sarah Bos

We Are The Message

Venray | Cultuur Café Live in Venray vindt aanstaande zondag plaats en daar mag de band We Are The Message uiteraard niet bij ontbreken. De rockformatie covert sinds 2017 bekende en onbekende nummers van bands als Kings of Leon en Nirvana.

Door Simone Swinkels

Richenel (27), Sten (22) en Stef (19) troffen elkaar op Muziek Totaal. Het drietal kwam tot de conclusie dat zij graag een band wilde starten. De 19-jarige Dennis voegde zich als vierde en laatste bandlid bij de band, nadat Stef hem had gevraagd. Zo zag de band We Are The Message in september 2017 het levenslicht.

De taken werden al snel verdeeld onder de bandleden. Zo is Richenel zanger en gitarist, speelt Sten basgitaar, is Dennis de leadgitaar en komt Stef in actie op de drums. "We hadden allemaal een lijst gemaakt en toen was deze naam er uit gekomen", vertelt Sten. Richenel: "Ik ben eigenlijk allemaal liedjes afgegaan en ik heb gekeken of er iets vets tussen stond. We Are The Message komt uit een nummer van Fightstar, een wat onbekendere band uit Engeland. Deze band heeft een nummer dat heet I Am The Message. Wij zijn een eenheid met zijn allen, dus daar kwam onze naam eigenlijk vandaan."

"We willen geen standaard coverband zijn"

De band probeert niet alleen de hitsongs te pakken, maar juist de onbekende deuntjes van populaire bands als Nirvana laten ze graag naar voren komen in hun repertoire. Zo coveren ze Pyro van Kings Of Leon en The Wolf van Mumford and Sons. "Meestal zitten we wel op één lijn als we een nummer moeten kiezen om te coveren. We struinen dan met zijn allen YouTube af en komen zo op de volgende cover. We willen geen cliché coverband worden, dus bekende hits coveren we niet veel", legt Sten uit.

Richenel sluit zich daar bij aan: "Ik heb al bij verschillende feesten gehoord dat mensen het fijn vinden om niet constant dezelfde hits te horen."

"We hebben meegedaan aan Battle of the Bands"

De jongens zorgen er dan ook regelmatig voor dat het dak er af gaat, iets wat ze een geweldig gevoel geeft. "We hebben een keer meegedaan met de Battle of the Bands, dan strijden een paar bands tegen elkaar. We waren de eerste die optraden, maar we wonnen toch, iets wat volgens de organisatie nog nooit eerder is gebeurd. Daarna hadden we nog vijf nummers als toegift gespeeld en toen ging het los", vertelt Dennis. Richenel vult aan: "Ja, toen was de spanning er af en ging het ook echt goed, echt heel goed."

Niet alleen het Cultuur Café Venray staat op het programma, ook tijdens de kermis zijn ze in Venray te vinden. Op zaterdagavond zijn hun klanken te horen bij Kaffee Met. De ultieme droom van de band is om op een uitverkocht plein in Venray te staan. Daar gaat iedereen los op hun gecoverde nummers.