Zomeravond bridgen

Venray | De derde bridgezitting van de zomeravondcompetitie heeft plaatsgevonden in MFC Brukske.

De beste in de gele lijn: 1. Maarten Houba en Martin Verheijen 60,42 procent. 2. Theo Jakobs met Hilde Koolen en Jan Bastiaans met Corry Hartong 56,25 procent. Rode lijn: 1. Piet van Genugten en Gerard Linssen 59,64 procent. 2. Ton van Jaarsveld en Wim Teunissen 54,89 procent. 3. Jan en Margriet Mater 54,43 procent. Donderdag 26 juli is de vierde zitting. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom. In elke lijn zijn prijzen beschikbaar voor drie paren.

LR Nobel

Aukje Poels van paardensportvereniging LR Nobel uit Oostrum heeft deelgenomen aan een dressuurwedstrijd in Belfeld. Met haar paard Elan werd ze tweede in klasse M2 met 206,5 punten.

PC Ons Genot

Erik Couwenberg van paardensportvereniging PC Ons Genot uit Leunen-Veulen-Heide heeft de tweede plek behaald in klasse Z met Tibor en Cayenne tijdens een samengestelde menwedstrijd in Beesd. Aniek Litjens werd met paard Sun de Libera CL in klasse M2 dressuur tweede in Asten-Heusden.

Titelstrijd paarden en pony's

Stevensbeek | Ruim twaalfhonderd ruiters en amazones strijden in het weekeinde van 28 en 29 juli op het evenemententerrein aan de Radioweg in Stevensbeek om de titels tijdens de Brabantse kampioenschappen voor paarden en pony's.

In twee pistes wordt van beginners tot gevorderden gestreden. Er zijn twee springterreinen ingericht. De toeschouwers worden getrakteerd op springsport van hoog niveau. Het is een uitdaging voor de parcoursbouwers om een parcours te ontwerpen dat voldoende uitdagend is, zodat de beste combinaties hun kwaliteiten ook kunnen laten zien. Verwacht mag worden dat de beste ruiters van Brabant tot op het scherpst van de snede met elkaar gaan strijden. Voor het eerst wordt tijdens de Brabantse kampioenschappen een wedstrijd voor gehandicapte sporters verreden. Deze tak van sport heeft in de laatste jaren een grote vlucht genomen. De aandacht tijdens de Olympische spelen voor de gehandicaptensport met paarden heeft er voor gezorgd dat het een volwassen sportdiscipline is geworden. Om het kampioenschap voor de bezoekers nog aantrekkelijker te maken worden er diverse demonstraties en workshops gehouden. Er is een bixie demonstratie, vrijheidsdressuur met een mini Appaloosa en belangstellenden mogen de kunst van het voltigeren proberen.