De trotse winnaars van het zomertoernooi.
De trotse winnaars van het zomertoernooi. Foto: Jan Derikx.

Geslaagd zomertoernooi

Venray | Op het Bouledrome-complex in Venray werd afgelopen zaterdag voor de zesde keer het jeu-de-bouleszomertoernooi gehouden. Onder zomerse omstandigheden en ondanks de vakantieperiode hadden zich toch 26 doublettes ingeschreven uit Venray, haar kerkdorpen en van daar buiten. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd zomertoernooi.

In vier wedstrijden moest er gestreden worden om de ereplaatsen. Pas in het laatste spel en pas op het einde was duidelijk welk doublet gewonnen had. Doordat veel wedstrijden gelijk opgingen, was het pas aan het einde van de dag duidelijk wie het winnende doublet was. Die eer was uiteindelijk weggelegd voor Toon en Jan v.d. Pas van de Piëlboulers.

De uitslag: 1e Toon en Jan v.d. Pas van de Piëlboulers, 4w en 28p.

2e Wim Jeucken en Diny Janssen van JBC Venray 89, 4w en 23p.

3e Lee Ann v.d. Wollenberg en Toon v.d. Berg van JBC Venray 80, 3w en 33p. 4e René en Els v. Erkelens van JBC Venray 80, 3w en 25p. 5e Jan en Riet Vaesen van Breetanque Maasbree, 3w en13p. 6e Harrie Janssen en Jan Litjens van de Lönse Boulers, 3w en 12p.

7e Wiel Pieper en Bert v. Rhee van JBC Venray 80, 3w en 12p.

8e Piet en Mien Jenniskens van de Lönse Boulers, 3w 11p.

9e Toon en Liny v. Rens van de Hedse Boulers, 2w en 9p.

10e Jan Derikx en Noud Pijpers van de Hedse Boulers, 2w en 1p.

11e Eef Zeelen en Johan v. Maris van JBC Venray 80, 2w en 0p.

12e Piet Huijs en Hans v. Schaik, Les Sabots Veenendaal, 2w en -2p. 13e Cor en Mini Verkoelen Wellerlooi, 2w en -8p.

14e Sjaak en Grad Willms van JBC Oostrum, 2w en -8p.

15e Leo v. Tilburg en Gerard Loeffen van JBC Venray 80, 2w en -10p.

Start voetbalcompetitie

Venray | Net als in het seizoen 2017-2018 zal ook komend seizoen het amateurvoetbal later beginnen. Dit seizoen werd er voor het eerst besloten om pas na de zomer te beginnen met voetballen.

Op 22 en 23 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities. Daarvoor worden door diverse ploegen al bekerwedstrijden gespeeld.