Goed EK voor Van der Zanden

Cluj | Emma van der Zanden en Chana van de Venne hebben een goed Europees jeugdkampioenschap namens Nederland in Cluj Roemenie achter de rug.

Het duo eindigde uiteindelijk als negentiende. Van der Zanden strandde bij de laatste 64 van het hoofdtoernooi. In het dubbelspel was de zestiende finale het eindstation.


Motorcross

Ysselsteyn | Joe Maessen uit Ysselsteyn werd tweede tijdens het ACU British Championship in Groot-Brittaniƫ. Britt Jans-Beken uit Wanssum werd zesde tijdens EK dameswedstrijden in Norley. Voor Jansbeken was dit de tweede wedstrijd voor het EK dames. In de manches werd zij zevende, vijfde en wederom zevende. Lynn Hubers (Overloon) werd tweede in Cuijk. Bij de nationalen was er een vierde plaats voor Jop Koopmans (Holthees). Maik Hubers (Venray) werd zevende in deze klasse. Kimberly van der Aa (Leunen) was dat weekend actief in Belgiƫ. Zij wist onder andere een zesde plaats te behalen in Retie.

In Berghem stond een internationaal jeugdweekend op het programma. Hoofdprogramma waren de EK wedstrijden van de 85cc en de MX 2 jeugd. Ook hier lieten de diverse regionale motorcrossers zich zien. Joey van der Zanden (Wanssum) werd elfde.