Venrays Mannenkoor

Koorvakantie tot 9 augustus. Donderdag 9 augustus vanaf 19.30 uur repetitie in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-281595568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729.

Vocal Group Transparant

De eerste repetitie na de zomervakantie is op woensdag 22 augustus van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve. Er wordt gezocht naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, mag een keer een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Match

Match voor Vrijwilligers is op zoek naar groepsleiding en bestuursleden voor Jeugdclub de Springplank.

Omschrijving: Ben jij enthousiast en creatief? Vind jij het leuk om activiteiten met en voor kinderen te organiseren? Hoor jij graag bij een gezellig en enthousiast team vrijwilligers?

Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

Training Kinderen van gescheiden ouders

De training Kinderen van gescheiden ouders is geschikt voor kinderen in de leeftijd van negen tot en met twaalf jaar uit de gemeente Venray en Horst aan de Maas. De kinderen krijgen in de training een steuntje in de rug bij het verwerken van de echtscheiding. Ze oefenen met elkaar, maken tekeningen en doen spelletjes om te leren hun gevoel te herkennen. Er is veel ruimte om kinderen met elkaar te laten praten. Het is fijn voor hen te weten dat zij niet de enigen zijn. Verder wordt er een eenmalige ouderavond gehouden.

De training wordt gegeven bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray op de woensdagen 12, 19 en 26 september, 3, 10 en 17 oktober, telkens van 13.30 tot 15.00 uur.

Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Voor meer informatie: Yvonne Imming via e-mail groepswerkvenray@synthese.nl. Aanmelden kan tot 5 september via www.synthese.nl.

Fietstocht

Seniorenvereniging AVOS houdt op woensdag 1 augustus een korte fietstocht voor alle ouderen. Vertrek is om 13.30 uur bij De Kemphaan voor een tocht van ongeveer 25 kilometer met halverwege een pauze. De deelnemers dienen zich voor 10.00 uur aan te melden bij Wim van Tilburg via telefoon 546524.

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 27 juli vanaf 9.00 uur oud papier op de wijken De Brabander (met daarbij de Overloonseweg) en Veltum. Voor Veltum gaat het om het gebied gelegen tussen Weg in den Berg, Kempweg, Westsingel en Langstraat/Hoebertweg. Hier wordt om 13.00 uur begonnen met het inzamelen. Het papier goed gebundeld en tijdig aan de straatkant gereed zetten.

Kermisschieten in Blitterswijck

De kermis in Blitterswijck vindt plaats van zaterdag 28 juli tot en met dinsdag 1 augustus.

Op zaterdag wordt voor de 26e maal het kermisschieten gehouden door de schietcommissie van het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck op het gildeterrein aan de Kasteellaan. Ook mensen van buiten het schuttersgilde en van buiten Blitterswijck, die geen ervaring hebben met de schietsport, zijn welkom om kennis te maken met het Brabants wipschieten. De korpsen bestaan uit vrienden, kennissen, familie, buurt, verenigen en bedrijven. De schietmeesters staan de schutters vakkundig bij en geven uitleg bij het lossen van de schoten. De wedstrijden beginnen om 15.00 uur met viertallen. Inschrijven op het onderdeel viertallen kan tot 15.00 uur op het gildetrein op het kasteelterrein in Blittterswijck. Tweetallen kunnen zich vanaf 15.00 inschrijven. Er wordt als eerste geschoten door viertallen vanaf 15.00 uur.

's Avonds is er muziek in de feesttent bij café de Zwart. Vanaf 21.00 uur speelt Brandend-New een poprock coverband. Zondag vanaf 21.00 speelt de '70, '80 en '90 jaren Rock Around The Clouk elk kwartier een andere stijl. Op maandag is er een kroegentocht, kermisvissen aan het schuutwater van 10.30 tot 12.00 uur. Om 12.30 verzamelen voor de Bliterswijckse kroegentocht bij café de Zwart. Met de fuifkar gaat het richting cafés. De volgorde: Tante Jet aan de Maas, de Keizersberg, de Schaokezak Bar en als laatste De Zwart met Sjeng, Sjer en Sjele After mit Jelle. Op dinsdag is er vanaf 17.00 uur een dorpsbarbecue met aansluitend JOJO de zingende dj.

Nieuwe informatiegids

Uitgeverij Akse Media in Den Helder is gestart met de voorbereidingen van de nieuwe informatiegids voor de gemeente Venray. Ook dit jaar is de gids weer een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over de gemeente. Zowel in de papieren versie als in de digitale gids is er informatie te lezen over de meest uiteenlopende organisaties, verenigingen en bedrijven. De informatiegids Venray 2018-2019 wordt ook dit jaar huis aan huis verspreid. Vanaf 23 juli worden instellingen en verenigingen met een redactionele vermelding benaderd om de juistheid van de gegevens te controleren.

Vlechten met wilgentenen

Jac de Cock houdt op vrijdag 10 augustus van 13.30 tot 17.00 uur de workshop Vlechten met wilgentenen in Ontmoetingspunt 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon. Jac de Cock woont in Stevensbeek en houdt zich bezig met creativiteit in/vanuit de natuur. Hij vindt het fijn om mensen van alle leeftijden hier deelgenoot van te maken en zo samen creatieve stukjes van het levenspad te bewandelen. De creatieve workshop is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen. Voor kinderen zijn er naast het vlechten met wilgentenen nog extra activiteiten, zoals het maken van een dromenvanger, een praatstok uit wilgentak maken, een krachtstok uit wilgentak beschilderen. Ook kunnen ze een wandelstok uit wilgentak snijden of uilenbraakballen uitpluizen. Kijk ook op www.helder-overloon.com en www.creajac.nl. Aanmelden kan tot 5 augustus via e-mail jac_de_cock@hotmail.com of via telefoon (0485)382570, 06-42613473.

Alzheimer Café Venray

Alzheimer Café Venray is weer open op maandag 13 augustus. Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. In de vakantiemaanden is er een aangepast programma, waarbij de ontmoeting en gezelligheid voorop staat en er muziek wordt gemaakt en gezongen. Iedereen is van harte welkom en aanmelden is niet nodig. Het Alzheimer Café Venray vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. Voor meer informatie: Joke Halmans, telefoon 06-53730515.

Buurtcirkel

Voor de Buurtcirkel in Venray West is Match op zoek naar een vrijwilliger! Wat is een Buurtcirkel? Een Buurtcirkel bestaat uit 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen en om de week met elkaar afspreken om uitjes te plannen en elkaar te helpen met klusjes en/of goede gesprekken. Alle deelnemers hebben de wens om meer mensen te leren kennen in de wijk. Uit ervaring weten ze dat dat niet vanzelf gaat. Bij de Buurtcirkel is het streven om de deelnemers zo veel mogelijk eigen regie te geven. Daardoor kunnen kwetsbare mensen met wat hulp van elkaar en een vrijwilliger zelfstandig in de wijk wonen. De nadruk van de Buurtcirkel ligt niet op ondersteuning door professionals, maar op het samen vinden van oplossingen voor vragen van de deelnemers, een beroep doen op elkaars kwaliteiten, gebruik maken van elkaars talenten en samen leuke dingen doen! Wat houdt je taak als vrijwilliger in? Als vrijwilliger ben je een bewoner van de gemeente Venray die gemakkelijk contact maakt met alle deelnemers. Je kunt goed samenwerken en bent aanwezig bij de bijeenkomsten. Je zorgt er voor dat de bijeenkomsten goed verlopen en dat iedereen zichzelf mag zijn in de groep. Voor meer informatie: https://www.vacaturebankmatch.nl/Vacancies/Details/230.

50+ Wandeling

WSV De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 30 juli een groepswandeling van tien kilometer. De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo, bij de sportvelden. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaats.

Kabouter Fluitenkruid

In Kasteelruïne Geijsteren kan op zondag 12 augustus een optreden van kabouter Fluitenkruid, een zogenaamde Maasboskabouter, worden bijgewoond. De Maasboskabouter begeeft zich tussen de mensen, vertelt verhaaltjes, zingt en maakt muziek. Het optreden begin tom 14.30 uur. Zie ook www.cultuurpodiumgeijsteren.nl.

Rozenfestival

Het Rozenfestival in Lottum staat dit jaar in het teken van de smaak van rozen. In het Paleis van de Smaak zien bezoekers hoe rozen op diverse manieren bereid kunnen worden. Ook elders op het festivalterrein wordt zichtbaar hoe rozen culinair gebruikt worden. Vele taarten, ijsjes en gebakjes van rozen sieren het centrum van Lottum van 10 tot en met 13 augustus. Op zaterdag 11 augustus is tv-kok Nadia Zerouali (bekend van het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten) aanwezig in het Paleis van de Smaak. Voor haar programma gaat Zerouali altijd op zoek naar bijzondere producten, om ter plekke mee te koken. En die heeft ze gevonden in Lottum: de roos. Tijdens het Rozenfestival gaat deze culinair schrijfster dan ook hoogstpersoonlijk in het Paleis van de Smaak koken met rozen als ingrediënt. IJssalon Clevers geeft presentaties over ijsbereiding, tevens wordt in het Paleis van de Smaak speciaal rozenbier gepresenteerd. Ook kunnen bezoekers kennismaken met streekproducten of voor speciaal bier terecht in de Biergarten.