Collage van Teds Comic Art.
Collage van Teds Comic Art. Foto: eigen foto

Een nieuwe jas?

Venray | "Ted, wordt het niet eens tijd voor een nieuwe jas?" Dat is het eerste plaatje dat enkele weken geleden werd onthuld door Teds Comic Art.

Teds Comic Art is al bijna tien jaar de vaste tekenaar van deze krant met de wekelijkse spotprent van Doerak. Er volgde vele vragen over wat er bedoeld werd met die tekening. De week erna verscheen er weer een tekening en iedere weer onthulde zich steeds meer wat de bedoeling was van Ted Lenssen, de geestelijk vader van Teds Comic Art en zijn stripfiguurtjes. Ted was natuurlijk niet op zoek naar een letterlijk jas, maar het werd wel eens tijd voor een nieuw figuurlijk jasje. Onlangs werd onthuld wat het nieuwe jasje werd: Teds Comic Art gaat voortaan door het leven als Studio
Doerak.

"De naam omvatte niet meer helemaal wat ik doe", aldus Ted. "Toen ik Teds Comic Art oprichtte zo'n 11 jaar geleden, dacht ik dat ik veel schilderijen en kunst zou gaan maken in een stripthema. Al gauw verlegde ik mijn blik meer naar de cartoons en spotprenten." Inmiddels is het bedrijfje uitgegroeid tot een eenmanszaakje dat voor zowel particulieren als bedrijven tekent. Ted tekent karikaturen, waarbij hij mensen op een overdreven manier natekent. Hierbij worden karakteristieken vergroot, eigenschappen verwerkt en opmerkelijkheden verstopt in een tekening.

Daarnaast tekent Ted spotprenten, korte stripjes, kleurplaten en grappige en unieke stripfiguurtjes die toegepast kunnen worden in diverse media. Hij tekent infographics en presentaties waar bedrijven hun visie of structuur voor klanten of personeel weergeven. Ook het geven van workshops vindt Ted niet echt terug in zijn oude naam. "Ik geef workshops striptekenen aan kinderen en workshops karikatuurtekenen aan volwassenen", zegt hij "Hier kan ik mijn passie voor lesgeven en tekenen mooi combineren. Het levert iedere keer leuke situaties en mooie resulaten op. Een echte tekenstudio is het geworden, zowel fysiek als op papier." Ted heeft een studio aan huis waar hij naar hartelust kan tekenen en zelfs groepen kan ontvangen. Doerak, zijn bekendste stripfiguur, krijgt zo een centrale plek in de nieuwe naam: Studio Doerak.

Een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, een nieuwe website: www.studiodoerak.nl. Kortom een nieuw jasje voor Ted Lenssen.