Leon Vievermans promoveerde afgelopen seizoen twee keer.
Leon Vievermans promoveerde afgelopen seizoen twee keer. Foto: Rikus ten Brücke

Klaar voor uitdaging

Blitterswijck | Leon Vievermans begint op zondag 12 augustus met de selectie van BVV'27 aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De trainer uit Venray begint aan zijn eerste volledige seizoen in Blitterswijck. Aan het einde van afgelopen seizoen stond Vievermans ook al enkele weken aan het roer bij BVV'27. Onder zijn hoede promoveerde de formatie uit Blitterswijck via de nacompetitie naar de vierde klasse.

Door Willem Menting

Een paar weken eerder werd Vievermans als trainer ook al kampioen van de vierde klasse E met Melderslo. Een unieke dubbelslag die goed voelde voor Vievermans. "Het was in het begin wel even wennen bij BVV'27, maar het was niet lastig. Deze weken heb ik uiteindelijk als heel positief ervaren." Na het kampioenschap van Melderslo had Vievermans de handen vrij en omdat Jef Vels tussentijds vertrok bij BVV'27 besloot hij om eerder te beginnen aan zijn klus in Blitterswijck. "Deze ploeg hoort zeker thuis in de vierde klasse, dus ik ben blij dat we zijn gepromoveerd. Ik weet ook niet of ik als trainer goed pas in de vijfde klasse", zegt de oud-trainer van onder meer Volharding 2 en SV Venray 2.

"We hebben een mooie competitie-indeling"

BVV'27 komt volgend jaar uit in de vierde klasse G. Vievermans is blij met de competitie-indeling. Zijn ploeg neemt het onder meer op tegen Oostrum, Montagnards, SVEB, EWC'46, America en Heijen. "Het is een leuke competitie met veel wedstrijden tegen clubs uit de regio. Deze derby's zijn ook leuk voor de club. We spelen ook tegen ploegen uit Midden-Limburg. De tegenstanders zijn voor mij wel bekend."

De selectiespelers van de ploeg uit Blitterswijck hebben allemaal een trainingsschema meegekregen van Vievermans. Het is echter aan de voetballers zelf om daar iets mee te doen. "Ik ga dat niet controleren. De jongens zijn daar zelf voor verantwoordelijk. Uiteindelijk zie je toch wel of spelers tijdens de zomerstop wat aan hun conditie gedaan hebben."

"De spelers hebben een trainingsschema meegekregen"

Ook tijdens de eerste trainingsweken wordt er vooral met de bal getraind. Vievermans is niet het type dat zijn spelers eindeloos rondjes laat lopen of korte sprintjes laat trekken. "Ik ben een voetballer en begrijp ook niet dat er trainers zijn die hun spelers alleen maar laten lopen in de voorbereiding. Dat hoort er natuurlijk ook bij, maar ik probeer zoveel mogelijk met bal te doen."

"Ik wil meer dan alleen handhaving"

Handhaving. Dat wil Vievermans in eerste instantie bewerkstelligen met zijn elftal. Toch denkt de trainer uit Venray dat zijn ploeg veel beter kan. "We richten ons in eerste instantie op het ontlopen van degradatie, maar ik denk dat we hoger kunnen eindigen. Daar gaan we dan ook allemaal ons best voor doen. Hoe alles precies verloopt is toch nog niet te voorspellen. We gaan in ieder geval tijdens iedere wedstrijd vol voor de winst. Dat moet altijd de uitgangspositie zijn in mijn ogen."

De eerste officiële wedstrijd voor BVV'27 is in het eerste weekeinde van september. Voor de start van de competitie op 23 september staat er op 2 september een bekerwedstrijd op het programma. In totaal speelt de Blitterswijckse vereniging drie bekerduels. "Dat zijn voor mij goede oefenwedstrijden. Ik hoop eigenlijk dat we tegen een goede derdeklasser speler. Zo krijgen mijn spelers meer weerstand en daar worden we beter van. Helaas kunnen we de bekerindeling niet zelf bepalen. We wachten wel af wie onze tegenstanders worden. Voor mij is het bekertoernooi geen hoofddoel. We moeten niet de illusie hebben dat we als vierdeklasser de beker kunnen winnen."