Afbeelding
Foto:

Campert kiest, gedichten

Venray | Voor Remco Campert is poëzie als zuurstof. Hij kan niet leven zonder zelf te dichten, maar ook niet zonder het werk van anderen.

Al twee jaar lang zijn gedichten de bron van kleine beschouwingen over het leven en de literatuur in zijn wekelijkse column in de Volkskrant. Ongemerkt is op deze manier de meest fijnzinnige bloemlezing ontstaan. Campert spreekt zijn bewondering en liefde uit voor zijn collega-dichters, en evenzeer inspireert hij, speels, melancholiek, vol humor en wijsheid, tot het lezen van poëzie.

Remco Wouter Campert is een Nederlandse dichter, columnist en schrijver van verhalen en romans. Hij maakte deel uit van de literaire stroming van de Vijftigers. In maart 2018 maakte hij bekend te stoppen met het schrijven van romans en columns. Op onregelmatige basis schrijft hij nog wel 'notities' voor de Volkskrant. Dit boek is te koop bij Roojboek aan de Schoolstraat 38 in Venray, telefoon 0478-728000, of online te bestellen via de website www.roojboek.nl. Campert kiest, gedichten kiezen Remco Campert kost 21,99 euro.