Peter Croijmans en zijn echtgenote Maria van den Munckhof.
Peter Croijmans en zijn echtgenote Maria van den Munckhof. Oude foto

Familie Croijmans

Leunen | Genealogie is een hobby waarmee velen zich tegenwoordig bezighouden. Het betreft een zoektocht naar de afkomst van de familienaam en een onderzoek naar de voorouders. Daarvoor worden zowel burgerlijke als kerkelijke archieven geraadpleegd. Het zoeken naar voorouders gebeurt overwegend in de mannelijke lijn. Men probeert zo ver mogelijk terug te gaan in de tijd, liefst tot de stamvader.

In Leunen woont een familie Croijmans. Deze woont er sinds 1893. Op de foto staan Pieter Croijmans en zijn echtgenote Maria van den Munckhof. Pieter Croijmans werd geboren op 19 augustus 1838 te Horst als zoon van Jacob Croijmans en Wilhelmina Verheijen. Hij trouwde op 30 juni 1876 in Horst met Maria Mechtildis van den Munckhof. Zij werd geboren op 20 november 1843 te Horst als dochter van Willem van den Munckhof en Lamberdina Poels. Pieter was landbouwer. Pieter en Maria kregen twee zonen – waarvan er een op jonge leeftijd overleed – en twee dochters. Maria overleed op 5 oktober 1888 in Horst. Pieter vestigde zich op 14 april 1893 met zijn drie kinderen in Leunen op het Overbroek G567, later G59. Zijn zoon Jakob Jozef, roepnaam Sef, trouwde op 5 april 1907 met Antonia Peters. Ze woonden bij Pieter in en kregen acht kinderen, van wie er een op jonge leeftijd overleden is. Pieter woonde bij zijn zoon Sef in tot aan zijn overlijden op 4 september 1915 in Leunen. De jongste zoon van Sef was Pieter Jan Jacob, roepnaam Piet. Hij trouwde op 30 augustus 1955 met Anna Catharina Gertruda (Truus) Michels uit Heide. Ook Piet was landbouwer en ze gingen op dezelfde boerderij wonen. Ze kregen zes kinderen, van wie de oudste als kind overleed. Piet overleed op 31 juli 1998 te Leunen.

Foto's: Archief Werkgroep Historie Leunen/Maria Classens-Croijmans. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray