Vanaf links Theo Arts, Jeu Verhaegh en Piet Vullings.
Vanaf links Theo Arts, Jeu Verhaegh en Piet Vullings. Foto: eigen foto

Kleedlokalen vernieuwd

Venray | Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray heeft zijn kleedlokalen en doucheruimte geheel vernieuwd.

Er vond een asbestsanering plaats, de verwarmingsinstallatie werd gemoderniseerd, het dak werd geïsoleerd, de vloeren werden geheel vernieuwd, en de buitenkant van het gebouw is van een nieuwe laag verf voorzien. Vrijwel alle werkzaamheden werden door de (oud-) scheidsrechters zelf uitgevoerd.

Iedere donderdag trainen de leden – een mix van beginnende, ervaren én oud-scheidsrechters – op het voetbalveld naast de kasteelruïne in Horst. Onder leiding van Chris Beurskens houden zij hier hun conditie op peil. Na de training is het gezellig in Trefhove, het verenigingsgebouw van COVS (Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters) Horst-Venray.

De opknapbeurt werd financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Scheidsrechters, een club sponsoren die de scheidsrechters een warm hart toedraagt. Voorzitter Theo Arts zei te hopen dat de vernieuwing van de kleedlokalen een bijdrage levert aan de aantrekkingskracht van de scheidsrechtersvereniging, met name op de wat jongere scheidsrechters. Daarna overhandigde Theo Arts een cheque ter waarde van ruim 23.000 euro aan Jeu Verhaegh, penningmeester van de scheidsrechtersvereniging. De kleedlokalen werden heropend tijdens de jaarlijkse afsluiting van het seizoen – traditiegetrouw onder het genot van een barbecue.

Op de foto overhandigt Theo Arts (links) de cheque aan Jeu Verhaegh (midden) in het bijzijn van Piet Vullings (secretaris Vrienden van de Scheidsrechters).

Hernia sneltraject

Boxmeer | Heftige pijn in de rug met uitstraling naar been of arm. Vaak na een plotselinge beweging, wanneer je je vertilt, of zonder aanwijsbare oorzaak. Het Maasziekenhuis in Boxmeer heeft sinds kort een sneltraject. Binnen maximaal vijf weken vindt diagnose en behandeling plaats. De meeste hernia-achtige klachten gaan vanzelf over.

Houden ze echter langer aan dan zes weken dan is het verstandig om via de huisarts een afspraak te maken voor het hernia sneltraject van Maasziekenhuis Pantein.