Crescendo

seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens de repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoonnummer (0478)581729.

Rijbewijskeuring

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op maandag 6 augustus terecht bij stichting De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Vooraf moet een afspraak worden gemaakt via telefoon (0478)586706. De volgende keuring is op maandag 3 september.

Oud papier

ATV Venray haalt op woensdag 25 juli oud papier op bij bewoners van de straten Zandakker, Schutsboom, Vendel, Groenewoltsepad, Kruisstraat, St. Franciscuslaan, St. Antoniusstraat, Paterslaan e.o. en de straten in Molenklef, Vlakwater, omgeving Werckenslaan, Aan den Dril e.o. Merseloseweg. Het papier om uiterlijk 18.30 uur in dozen of gebundeld aan de straatkant gereed zetten.

Ook bestaat iedere vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur de gelegenheid om oud papier, gebundeld of in dozen, te deponeren in de papiercontainer, die geplaatst is aan de Weg in den Berg, hoek Veltumse Kleffen/Kulutweg.

Workshop Vilten

In Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon wordt op woensdag 8 augustus van 13.00 tot 17.00 uur de basisworkshop Vilten gehouden.

Vilten is een textieltechniek uit de tijd ver voor de jaartelling. Het is een boeiende manier om van losse schapenwol een viltdoek te maken. Daarna wordt bekeken hoe het vilt te bewerken en er een eigen creatie van te maken. Vilten is een intensieve maar tegelijkertijd ontspannen manier om creatief bezig te zijn. De workshop vindt plaats onder ervaren begeleiding.

Aanmelden kan individueel of met een groepje via telefoon (0478)641404, 06-27007511 of kijk op www.helder-overloon.com.

KIK 4.0

Tot en met augustus exposeren de tien kunstenaars van KIK in het Venrays Museum in de voorstelling KIK 4.0 hun werken. Ze werken in verschillende kunstdisciplines en stijlen waardoor het een veelzijdige presentatie is van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, keramiek, kunstinstallaties, collages en proza- en poëziewerken.

Deze week uitgelicht: Liesbeth Loeffen: "Mijn interesse in materialen is zeer divers. Zo hebben de materialen brons, was, gips, papier-maché, ijzerdraad, hout en varkensblaas mijn aandacht getrokken. In de afgelopen jaren heb ik gewerkt en geëxperimenteerd met bovengenoemde materialen. Mijn werk is voornamelijk gericht op de mens en emotie, met als uitgangspunt vergankelijkheid, eindigheid, autonomie en ouderdom. Dit geheel omvat voor mij de essentie van het leven. Dit gebruik ik als rode draad in mijn werk. Tevens heeft het thema 'de vluchteling' mij gegrepen, geïnspireerd en geraakt. Dit onderwerp is de basis van mijn werk voor de expositie in het Venrays museum. Ik heb een tweedeling gemaakt tussen 'gevleugeld' en 'ontworteld'. Met mijn werk hoop ik mensen te inspireren en ze mee te nemen in mijn zoektocht en passie voor kunst." Venrays Museum De Borggraaf is gelegen aan het Mgr. Goumansplein 1 in Venray. Het museum is dagelijks geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Zie ook www.venraysmuseum.nl.