Sander Hellegers (links) en Niels de Klerk bezegelen de samenwerking met een handdruk.
Sander Hellegers (links) en Niels de Klerk bezegelen de samenwerking met een handdruk. Foto: Henk Lammen

Secutor beveiligt Vincent van Gogh

VENRAY | Het Venrayse bedrijf Secutor Security neemt voor de komende drie jaar de beveiliging van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg op zich. Vanaf 1 juli dit jaar zijn de twee een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

Door Henk Baltussen

De beveiligers zijn 24/7 beschikbaar om de veiligheid op de terreinen van Vincent van Gogh te waarborgen. Manager Niels de Klerk van Secutor Security is in zijn nopjes met de opdracht die eerder door een landelijke beveiligingsbedrijf werd ingevuld. "Wij kennen Venray op ons duimpje en kennen de inwoners. Door die feeling kunnen we onze taak optimaal vervullen. Onze werknemers komen uit Venray en omgeving, de meesten van ons zijn zo'n beetje opgegroeid met Vincent van Gogh. Ze weten dat er verwarde mensen bij de gezondheidsinstelling, maar ook in het dorp rond kunnen lopen." Sander Hellegers, consulent Huisvesting en Veiligheid bij Vincent van Gogh, benadrukt dat de Venrayse inborst van Secutor Security een belangrijke reden is om met het bedrijf in zee te gaan. "De ruime ervaring van het bedrijf in de zorgsector was voor ons van doorslaggevende betekenis om de samenwerking aan te gaan", zegt Hellegers.

"Wij hechten veel waarde aan de veiligheid en veiligheidsbeleving van onze cliƫnten, medewerkers en bezoekers." Met Secutor Security denkt de gezondheidsinstelling daarom de juiste partner te hebben gevonden. Het beveiligingsbedrijf is ook werkzaam voor onder meer medisch centrum VieCuri, De Rooyse Wissel en landelijk voor verslavingszorg Novadic Kentron.

"Bij Vincent van Gogh zijn we ook gastheer", zegt De Klerk. "Vanaf 18.00 uur nemen wij ook voortaan de telefoon op. Verder is het surveilleerwerk. Op gebied van de beveiliging nemen we alles op ons. Op het terrein is in principe iedereen welkom. Maar als we bijvoorbeeld 's avonds hier blowende jongeren tegenkomen, dan gaan ze van het terrein af. Wij nemen altijd het voortouw bij calamiteiten. Als werknemers een ontstaan probleem niet meer op kunnen lossen, en dat kan op veel gebieden zijn, dan bellen ze ons op. Wij zijn er dan binnen enkele minuten. Elke dag, ieder uur, elke minuut zijn wij beschikbaar."

Secutor Security is in de afgelopen vijf jaar spectaculair gegroeid. Waren er vijf jaar geleden nog zo'n dertig medewerkers, nu zijn er dat inmiddels zo'n 180. "De 190 halen we naar alle waarschijnlijkheid binnenkort", zegt De Klerk.

"We hebben alle keurmerken die een beveiligingsbedrijf maar kan hebben. Dat vinden wij natuurlijk ook een must. Dat geeft onze partners extra vertrouwen. Wij kunnen in principe alles beveiligen."