Ernst-Jan Kleinbussink neemt de bestuurdersdas over van Michel Thomassen.
Ernst-Jan Kleinbussink neemt de bestuurdersdas over van Michel Thomassen. Foto: Jolijn van Goch

'Lid van de familie'

Venray | Ernst-Jan Kleinbussink neemt na de Venrayse Fietsvierdaagse definitief het stokje over van Michel Thomassen. Kleinbussink gaat dan de pr van het meerdaagse fietsevenement voor zijn rekening nemen. Dit jaar wordt hij nog bij de hand genomen door Thomassen, die na ruim veertien jaar afscheid neemt. "Ik heb het jarenlang met veel plezier gedaan", vertelt Thomassen enthousiast.

Door Willem Menting

Tijdens de 34e editie van de Fietsvierdaagse op 24, 25, 26 en 27 juli is Thomassen alleen op de slotdag aanwezig. In verband met zijn werk voelt de Venraynaar zich genoodzaakt om te stoppen. "Mijn werkzaamheden bij mijn huidige werkgever zijn veranderd. Daardoor heb ik minder tijd over, maar ik weet zeker dat Ernst-Jan mijn taken uitstekend kan overnemen."

Kleinbussink werd maanden geleden al benaderd voor de vacante positie van Thomassen. Penningmeester Johan Philipsen kwam met het verzoek. "Dat kwam voor mij wel als een grote verrassing", bekent Kleinbussink. "Toen heb ik even bedenktijd gevraagd, maar al vrij snel wist ik al dat ik het wilde gaan doen. Dit jaar kan ik nog mooi over de schouder van Michel meekijken, dus dat scheelt wel veel. Ik word niet meteen in het diepe gegooid." Toch zijn de pr-werkzaamheden voor Kleinbussink nieuw. Voor Thomassen was het in 2004 ook ontzettend wennen. "Toegankelijk internet voor iedereen stond nog in de kinderschoenen en ook van sociale media was absoluut nog geen sprake. Dat heb ik allemaal opgezet. We hebben grote stappen gemaakt", zegt Thomassen. Zijn opvolger is blij met de stap die hij heeft genomen. "De organisatie is erg laagdrempelig. Het is eigenlijk een hechte groep mensen. Ik ben lid geworden van de familie", zegt Kleinbussink met een knipoog. "Ik stap er eigenlijk blanco in. Het is niet zo dat ik een totaal andere koers ga varen. Wel fijn is dat ik met Michel kan sparren over onderwerpen. Ik heb weinig ervaring met pr dus het zal voor mij ook een mooi avontuur worden. Ik ga nieuwsbrieven schrijven en ook de website moet bijgehouden worden. Dat zal best wennen zijn, maar ik heb er zin in."

Samen met zo'n 140 andere vrijwilligers moet ook deze editie van de Venrayse Fietsvierdaagse een groot succes worden. De deelnemers komen ondertussen uit heel Nederland en er staan ook veel Duitsers aan de start. Thomassen heeft de Fietsvierdaagse zien groeien, maar toch neemt hij met een voldaan gevoel afscheid van de organisatie. "Ik wil in ieder geval iedereen bedanken voor de zeer prettige samenwerking in de afgelopen jaren en wie weet komen wij elkaar nog voor een andere organisatie tegen."