Afbeelding
Foto: Morris Jacob Fotografie

Rozenkoningin Lottum bezoekt fietsvierdaagse

Venray | Tijdens de 34ste Fietsvierdaagse Venray van 24 tot en met 27 juli nemen duizenden fietsers uit Nederland en de buurlanden Belgiƫ en Duitsland deel. De routes voeren via uitgepijlde routes door het vlakke Noord-Limburgse en Brabantse Peelgebied. Dit jaar zijn de routes voor een zeer groot gedeelte vernieuwd met diverse nieuwe rust- en controleplaatsen. Op de slotmiddag, vrijdag 27 juli, worden de deelnemers verwelkomd door de Rozenkoningin van Lottum, Mieke Smits. Samen met haar rosalotjes is zij behulpzaam bij het uitreiken van de medailles.

De 25-jarige Mieke studeert Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. "Tijdens weekenden en vakanties werk ik bij ons thuis in de bakkerij. Het thema 'Rozen smaken naar meer' past dan ook erg goed bij mij!"

Ze studeert binnenkort af en kan haar kennis meteen in de praktijk brengen: "Het Rozenfestival had al een Facebookpagina en Twitteraccount, maar vanaf dit jaar kan iedereen ons ook volgen op Snapchat." Ook op social media is dus zichtbaar hoe het festival blijft vernieuwen. Als echt Lottums meisje heeft Mieke vroeger ook zomers lang 'op de plak' rozen gebonden. Die mentaliteit heeft ze van huis uit meegekregen: "De afgelopen Rozenfestivals stond ik tussen het brood en gebak, waaronder natuurlijk onze eigen rozenvlaai. In de pauzes ging ik dan vaak alvast een rondje maken over het terrein." Deze zomer mag ze haar rondjes maken als Rozenkoningin: "Een hele eer!"

Het Rozenfestival wordt iedere twee jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 13 augustus en heeft dit jaar als thema Rozen smaken naar meer. Tijdens de vorige editie in 2016 bezochten ruim 50.000 mensen uit binnen- en buitenland het Rozenfestival. Entreekaarten zijn online te koop via www.rozendorp.nl. De Fietsvierdaagse Venray en het Rozenfestival werken al enkele jaren samen om elkaars evenementen te promoten. Zo was de Rozenkoningin van 2012, Joya Hanegraaf, bij de opening van de 28ste Fietsvierdaagse Venray aanwezig en heeft de koningin van 2014, Suzanne Verhaegh-Seuren, een dansoptreden verzorgd op de Grote Markt in Venray. In 2016 reikte Rianne Thijssen prijzen uit ter promotie van het Rozenfestival. Tijdens de slotmiddag op vrijdag 27 juli wordt het evenement feestelijk afgesloten met onder andere de verloting van een fiets onder de voorinschrijvers. Inschrijven kan via www.fietsvierdaagse-venray.nl.

Foto: Morris Jacobs Fotografie