Goede doelen

Venray | De Stichting Fietsvierdaagse Venray biedt jaarlijks een Stichting of Vereniging de mogelijkheid om tijdens het Fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas. Deze uitgekozen organisatie is dan ook mede verantwoordelijk voor de uitvoering van dit spel en het vergaren van de benodigde prijzen. Het is dus niet een kwestie van geld ontvangen en niets ervoor terug te hoeven doen, maar het is keihard werken voor een aantal van de leden van de stichting of vereniging.

Tijdens de 34ste editie wordt twee goede doelen de mogelijkheid geboden, om de door henzelf verworven prijzen via het kansspelletje het Rad van Fortuin te verloten. De goede doelen van deze editie van de fietsvierdaagse zijn Harmonie St. Catharina Leunen Veulen Heide en Wauw Wenst.

De opbrengst wordt gebruikt om de kosten van het programma en de prijzen voor de genomineerden af te dekken. Steun de goede doelen door deel te nemen aan de Fietsvierdaagse Venray van 24 tot en met 27 juli en koop de desbetreffende dag een lootje bij een van de goede doelen.

Harmonie St. Catharina is een bloeiende vereniging. Ze is het hart voor de amateurblaas- en slagwerkmuziek in Leunen, Veulen en Heide. Voor al haar onderdelen, de blokfluitopleiding, opleidingsorkest, jeugddrumband, drumband, harmonieorkest en blaaskapel, geldt dat ze op een zo plezierig mogelijke manier gezamenlijk muziek wil maken voor jong en oud. Ook voor de gemeenschap van Leunen, Veulen en Heide staat de vereniging paraat. Ze verzorgt bij diverse gebeurtenissen voor de muzikale noot. Denk hierbij aan de begeleiding tijdens het defilé van de avondvierdaagse, eerste communie, intocht van Sinterklaas, maar ook van andere evenementen zoals de vieringen van 50-jarige huwelijken. In 2020 bestaat Harmonie Sint Catharina 100 jaar. Bij deze verjaardag wil de muziekvereniging uitgebreid stilstaan. Zo zal er, naast andere evenementen, een Promsconcert georganiseerd worden. Om dit concert en het jubileumjaar zo goed en uitgebreid mogelijk te kunnen organiseren, heeft de harmonie zich aangemeld als Goed Doel bij de Fietsvierdaagse Venray.

Stichting Wauw wenst is voortgekomen uit een initiatief van Wauw Speciaal voor Jou. Wauw Speciaal voor Jou biedt zorg en begeleiding aan kinderen met een bijzondere hulpvraag. Van daaruit is Anke Hurkmans met dit nieuwe idee gekomen, om deze kinderen, maar ook kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, een superdag te laten beleven. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders kunnen op zo'n dag even de zorgen vergeten. Stichting Wauw wenst laat wensen in vervulling gaan. Als een kind een wens heeft, dan hangt hij/zij deze in de 'wensboom'. Het streven van de stichting is om elke wens te laten uitkomen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van sponsoren en vrijwillige bijdragen. Daarom is de stichting erg blij dat ze gekozen is als goede doel van de fietsvierdaagse 2018. Met deze bijdrage tovert ze een glimlach op het gezicht van een kind. 'Het is zoveel waard om de blijheid te zien als er weer een wens van een kind in vervulling is gegaan. Wij willen deze bijzondere kinderen een dag laten stralen in hun toch al niet zo gemakkelijke leventje. Met de donatie van de Fietsvierdaagse zijn we een stap dichterbij om dit te verwezenlijken'. Kijk voor meer informatie op http://www.wauwspeciaalvoorjou.nl/wenst.