Afbeelding
Foto: Picasa

Afsluiting ISBV Venray e.o.

Venray | Het sportseizoen 2017-2018 is door de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. afgesloten met een feestavond in het MFC Brukske. In de diverse sporttakken werden de prijzen uitgereikt.

Bij het zwemmen won Fatima Bougassa, dit seizoen de winnaar van de aanmoedigingsprijs ter ondersteuning van de manier waarop zij al jaren geniet van het zwemmen samen met de anderen. Toos Janssen kreeg voor haar inzet de wisselbeker.

Bij het sjoelen was Marjan Litjens er het beste vooruitgegaan met haar gemiddelde tijdens de wekelijkse trainingsavonden. Piet Hermans werd tweede en Bas Pastors derde. In het klassement voor de beste prestaties tijdens sjoeltoernooien won Leo Janssen overtuigend voor Marjan Litjens en Piet Hermans. De wisseltrofee van de ANS ging naar Marjan Litjens. Zij slaagde er in om voor het eerst tijdens de selectiewedstrijden te promoveren naar de klasse I. Bovendien was zij als enige sjoeler van de vereniging afgevaardigd naar het Nederlands kampioenschap in Barneveld. Jan Pijpers kreeg de aanmoedigingsprijs. De onderlinge competitiestrijd bij het bowlen werd gewonnen door Marly Vervoort (89 punten) voor Angelique Allards (71) en op een gedeelde derde plaats het echtpaar Eline en Harrie Jacobs (61). Bij het tafeltennissen waren in groep B de eerste drie plaatsen voor Harrie Jacobs (102 punten), Christ Jenniskens (92) en Marie-Louise Theeuwen (63). In groep A won Stefan van Bergen (267 punten) voor Ankie Muijsers (247) en Rahim Azdhari (209). In het klassement om het beste toernooigemiddelde werd Azdhari eerste (125 punten) voor Wilbert Litjens (113) en Stefan van Bergen (93). Aan het einde van de avond werd de Bartelstrofee uitgereikt aan iemand die zich bijzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging. Deze erkenning is in het leven geroepen door medeoprichter Bartels van de
vereniging.

Bas Pastors (foto onder) is al sedert 1989 lid van de vereniging. Al die jaren zorgen zijn ouders er voor dat hij naar hartenlust kan sporten binnen de vereniging. Iedere week opnieuw brengen zij hem naar Venray en/of Oostrum. Als er een vervoersprobleem is, dan wordt er nooit een vergeefs beroep op hen gedaan om de vereniging uit de nood te helpen. Pastors kreeg uit handen van voorzitter Mat Klaassens deze blijk van erkenning met het verzoek om de onderscheiding aan zijn ouders te
geven.


Bedrijfsjubileum Fred Kersten

Venray | Afgelopen vrijdag werd het 40-jarig dienstjubileum gevierd van Fred Kersten, al sinds 1978 werkzaam bij Bouwmij Janssen.

'Klein, maar fijn', zo omschrijft directeur Bart van Roy hem. 'Een gemotiveerde werknemer, altijd zeer betrokken, uitermate gedreven en het hart op de tong'. Mooie woorden die typerend zijn voor Fred Kersten. Fred begon zijn carrière op 26 juni 1978 als timmerman in spé bij Rank Xerox. Van diverse leermeesters leerde hij de kneepjes van het vak, waarna Fred steeds zelfstandiger aan de slag ging en later zelf leerjongens aan zijn zijde kreeg. Uiteindelijk werd hij bevorderd tot voorman.

Fred zegt tevreden te zijn met hetgeen hij nu heeft; zijn schat aan kennis zet hij graag in om collega's en onderaannemers aan te sturen. Directie en collega's hebben Fred Kersten, in het bijzijn van echtgenote, zoons en andere familieleden, onder het genot van een hapje en drankje in het zonnetje gezet.

En zoals directeur Van Roy de middag afsloot: 'Fred is een gouden vent, waarmee we hopelijk nog lang mogen samenwerken!'


Afbeelding