Afbeelding
Foto:

Trainingspartij voor Red Stars

Venray | Het Nederlandse cadetten meisjesteam dat binnenkort in Cluj in Roemeniƫ de Europese jeugdkampioenschappen gaat spelen, heeft geoefend tegen een seniorenselectie van Red Stars. In het Nederlandse team staan Emma van der Zanden en Chana van de Venne. De derde teamgenoot is Emine Ernst van Toekomst Lochem.

De wedstrijd werd afgetrapt door Emma van der Zanden tegen Tom Thijssen en in een spannende partij wist Thijssen te winnen. Maurice Achten begon tegen Emine Ernst. Met vooral de backhand van Ernst, had Achten veel moeite. Hij verloor. De derde partij was een enerverende met veel goede rally's tussen Chana van de Venne en Desmond Janssen met op het eind Van de Venne als winnares. In de volgende wedstrijden hielden de meisjes cadetten de heren goed bij tot 4-4. De laatste twee partijen werden gewonnen door de meisjes en vooral de partij van Tom Thijssen tegen Emine Ernst werd een ware thriller met winst in de vijfde game met 11-9 voor Ernst. Ook de dubbel Ernst/Van der Zanden was te sterk voor Achten/Thijssen in vier games en zo stond er op het scorebord in het voordeel van het Nederlandse meisjesteam.

In Duitsland waren een zevental senioren actief. Zo wonnen Tom Thijssen en Ruben de Francesco in de finale van Maarten Peters en Joop Verblakt in klasse C. Desmond Janssen en Joop Verblakt waren de verliezende finalisten in de D klasse.

Papendal was het toneel van de NTTB jeugdcup 2018 met bij de jongens in het team van Limburg Gijs Vreugdenhil en Pieter Zwiers.