Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst voor Hospice Zenit

Wanssum / Geijsteren | Elk jaar kiezen de kinderen van basisschool De Peddepoel in Wanssum/Geijsteren een goed doel uit, waar ze actie voor willen gaan voeren. Dit schooljaar was het goede doel Hospice Zenit in Venray.

Dit doel werd mede gekozen, omdat er kinderen zijn die een opa of oma als gast in het Hospice hadden gehad en omdat er een oma vrijwilligster is in het Hospice. Eind mei zijn enkele medewerksters van het Hospice op school komen vertellen over wat het Hospice is en hoe er gewerkt wordt. Dit maakt veel indruk op de kinderen. Daarna zijn de kinderen van groep 1 tot en met 8 een week in hun eigen omgeving aan de slag gegaan met de actie Heitje voor een Karweitje. Donderdag werd het opgehaalde bedrag voor Hospice Zenit bekendgemaakt. De kinderen van de Peddepoel hebben met de actie Heitje voor een Karweitje 1398,26 euro opgehaald. De cijfers van dit bedrag werden op de speelplaats door enkele kinderen onthuld. Daarna werd een waardecheque overgedragen aan de medewerkers van het Hospice. Zij gaan voor dit bedrag tuinmeubels kopen, waar de gasten van het Hospice lekker buiten op kunnen zitten.

Hospice Zenit is het centrum voor palliatieve terminale zorg in Venray. Ongeneeslijk zieke mensen brengen er in een huiselijke omgeving hun laatste levensdagen door. Naasten zijn er, net als thuis, voor gezelschap, hulp en zorg. Verpleegkundigen en vrijwilligers geven er, ingevuld naar wensen en behoeften van de gasten, de best mogelijke zorg en ondersteuning. Meer informatie op www.hospicezenit.nl.