Afbeelding
Foto: Picasa

Succes voor Juup Tax in MX2

Bergharen | Juup Tax uit Wanssum heeft tijdens wedstrijden in Bergharen de zege behaald bij de MX2 senioren. Tax was in beide manches afgetekend de sterkste. Joe van der Zanden (Wanssum) werd zevende in het dagklassement. Jules Deenen (Wanssum) behaalde bij de MX open nationalen zijn eerste podiumplaats van het jaar.

Na een tweede plaats in de eerste manche had Deenen in de tweede manche kopstart en reed vijf ronden aan de leiding. Uiteindelijk viel hij in de manche terug naar de derde plaats. Tijdens het ONK quads masters in Rhenen verzekerde Joe Maessen (Ysselsteyn) zich van de tweede plaats in het kampioenschap. Maessen werd tweede in het dagklassement. Met nog een wedstrijd te gaan is Mike van Grinsven (Heesch) Nederlands Kampioen.

Maessen staat op 66 punten achterstand en kan van Grinsven niet meer achterhalen. Hij heeft 53 punten voorsprong op Ricardo Phoelich (Wijchen) en is daarmee zeker van de tweede plaats. Johan Gommans (Oirlo) behaalde de negende plaats in het dagklassement. Hiermee heeft hij een goede kans om in de top tien van het totaalklassement te eindigen.

De laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) quads masters is op 9 september in Geldermalsen (provincie Gelderland, red). Tijdens de wedstrijd voor het NK quads behaalden Wout Smits (Ysselsteyn) en Daan van Rijswijck een plek in de top 10 in het dagklassement.

Uitslagen: Rhenen (KNMV): ONK quads: 2. Joe Maessen (Ysselsteyn). 9. Johan Gommans (Oirlo). 26. Job Smits (Ysselsteyn).

NK quads: 8. Wout Smits (Ysselsteyn). 9. Daan van Rijswijck (Oirlo).

Bergharen (MON): MX open nationalen: 2. Jules Deenen (Wanssum). 19. Maik Hubers (Venray).

MX 2 senioren: 1. Juup Tax (Wanssum). 7. Joey van der Zanden (Wanssum).

MX open junioren: 29. Marc van Dijck (Venray).

MX 2 junioren: 20. Lynn Hubers (Overloon). 24. Kimberly van der Aa (Leunen). 33. Jan van Mill (Overloon). Foto: Joey Maessen is zeker van de tweede plaats ONK quads masters (fotograaf Maycel de Bruijn).