Afbeelding
Foto:

Jumbo Wanssum bezorgt nu ook aan huis

Wanssum | Vernieuwen is van levensbelang en dat beseft ook supermarktmanager Dennis van Loenen. Sinds 3 juli bezorgt zijn Jumbo aan de Burgemeester de Weichshavenstraat 1 in Wanssum online bestelde boodschappen aan huis. "We zijn positief verrast", vertelt Van Loenen enthousiast. "De eerste drie dagen zat ons bezorgschema compleet vol."

Klanten kunnen tegenwoordig ook hun boodschappen online bestellen en afhalen in de supermarkt. Op deze manieren hoopt Van Loenen de klanten te helpen. "Klanten zijn vanuit Jumbo een groot uitgebreid assortiment gewend. Onze winkel is daar op dit moment te klein voor. We proberen veel producten in de winkel te proppen, maar dat lukt niet altijd. Als klanten online bestellen, hebben ze wel keuze uit het volledige assortiment. Zo proberen we de klanten tegemoet te komen." Op termijn hoopt Van Loenen een spiksplinternieuwe supermarkt te bouwen in Wanssum. In de loop van 2019 hoopt hij in ieder geval te starten met de bouw. "We zijn nog wel afhankelijk van veel factoren. De gebiedsontwikkeling moet nog worden afgerond en we hebben niet alles in eigen hand. Als het project vertraging oploopt, dan krijgen wij daar automatisch ook mee te maken."

Van Loenen is inmiddels op zijn plek in Wanssum. Al drie jaar runt hij de supermarkt met veel plezier in het dorp. Eerder was de ondernemer al werkzaam in onder meer Nijmegen. "Ik merk wel verschil. In Nijmegen had ik veel te maken met studenten en in Wanssum is de doelgroep toch wel wat ouder en kritischer. Dat is niet erg overigens."

Jumbo zoekt ook steeds meer de samenwerking met lokale partijen. Zo verkoopt de supermarkt aardbeien en asperges van Jeuken- de Swart in Oostrum. "Ook hadden we een stickerverzamelactie met de carnavalsvereniging. Op deze manier proberen we toch samen te werken met de gemeenschap."