De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe vakantiewoningen.
De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe vakantiewoningen. Foto: Rikus ten Brücke

Compleet gerenoveerd

Overloon | Wie door de straten van vakantiepark Landal De Vers in Overloon loopt, kijkt de ogen uit. Het park wordt compleet gerenoveerd en in totaal is er 29 miljoen euro uitgetrokken voor het project. In de 2019 is de totale make-over gereed en daarmee is het park weer helemaal toekomstbestendig.

Door Willem Menting

De plannen zijn groots. Er moeten 45 nieuwe bungalows op het verouderde park komen en 20 huisjes worden gerenoveerd. In september worden er 36 woningen afgebroken en daar komen 30 woningen voor in de plaats. Het eerste gedeelte van het vernieuwingsproject wordt deze week al afgerond. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eigenaren dit weekeinde hun nieuwe woning uitproberen. "Dat noemen we proefslapen", zegt parkmanager Kees Buijs. "Ik ben apetrots op het resultaat. Als straks alle werkzaamheden achter de rug zijn hebben we een spiksplinternieuw park. We hebben dan een van de mooiste parken van Landal."

In totaal telt het Overloonse vakantiepark 211 woningen en er zijn 130 verschillende eigenaren. Alle woningen zijn particulier bezit. Na goede gesprekken tussen de eigenaren en de directie van Landal is besloten om alles te renoveren. Het park was sterk verouderd. Nu is er een nieuw zwembad gebouwd en ook de centrale parkvoorzieningen worden nog aangepakt. Op het noordelijke nieuwe gedeelte van De Vers wordt nog een nieuwbouwproject gerealiseerd. Momenteel zijn er nog te weinig woningen verkocht om met de bouw te beginnen, maar Buijs verwacht dat de plannen snel rondkomen. "Er is behoorlijk wat aandacht op het moment. Dus we hopen te kunnen starten. Er komen in totaal 24 woningen. Op dit moment kunnen bezoekers nog wat hinder ondervinden van de bouwperikelen, maar dat krijgen ze te horen als ze een huisje boeken. Ze krijgen ook een kleine compensatie."

Het vernieuwingsproject heeft enige vertraging opgelopen door een vorstperiode, maar nu worden de eerste woningen alsnog opgeleverd. De luxe uitvoeringen hebben onder meer een sauna en een zonnedouche. Daarnaast heeft één slaapkamer badkamer en suite. Ook de andere huisjes zijn van alle gemakken voorzien. "Mensen willen tegenwoordig dezelfde gemakken als thuis. Onze bezoekers hebben geen zin om af te wassen als ze dat thuis ook niet hoeven."

Buijs woont met zijn gezin in Oirschot. Hij is op zijn plek in Overloon. Met het vakantiepark zoekt hij ook de samenwerking met lokale bedrijven en ondernemers. Zo is Buijs lid van de ondernemersvereniging en bezorgt supermarkt PLUS iedere dag verse broodjes voor de bezoekers. "We werken ook samen met het Oorlogsmuseum en ZooParc Overloon. Overloon is een ontzettend mooi dorp met een enthousiast verenigingsleven. Ik kan wel stellen dat ik op mijn plek ben in Overloon."

Met Landal De Vers gaat het volgens Buijs de goede kant op. Het park heeft lastige jaren gehad, maar de renovatie heeft het bungalowpark zichtbaar goed gedaan. Het terras van grand café Broer Zus zit tijdens de zomermaanden mooi vol en alles ziet er netjes onderhouden uit. De nieuwste vakantiewoningen zouden niet misstaan in een luxe woonwijk.