Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings via telefoon (0478)581729.

Venrays Mannenkoor

Koorvakantie tot 9 augustus. Donderdag 9 augustus 19.30 uur repetitie in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of via telefoon 06-281595568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Confetti

Confetti is een closeharmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De eerstvolgende repetitie is op woensdag 22 augustus. Confetti is nog op zoek naar zowel dames- als herenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of gewoon even langskomen op woensdag.

Vocal Group Transparant

Deze week is er geen repetitie in verband met de zomervakantie. De eerste repetitie na de zomervakantie is op woensdag 22 augustus van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve.

Het koor is op zoek naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, kan een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Burgertop 2018

De eerste Limburgse burgertop wordt gehouden in drie voetbalstadions. VVV Venlo, Roda JC Kerkrade en Fortuna Sittard zijn op maandag 26 november gastheer van de bijeenkomsten die op hetzelfde moment gaan plaatsvinden. In totaal nemen zeshonderd Limburgers deel, verdeeld over de drie stadions. Voetbal is in Nederland volksport nummer één. Elk weekend zijn honderdduizenden jongens, meisjes, mannen en vrouwen er mee bezig. Een sportieve bezigheid voor alle lagen van de bevolking.

"De keuze om de burgertop juist in drie Limburgse voetbalarena's te organiseren is dan ook een bewuste", zegt Bart Pastoor van het organisatiecomité. "Niet alleen vanwege de goede bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden en de faciliteiten om een grote groep mensen te ontvangen. De samenleving verandert. De overheid wil meebewegen. Het beeld bestaat dat steeds minder mensen zich bezighouden met politiek en hooguit nog een keer in de vier jaar gaat stemmen. We willen meer mensen (blijvend) activeren en de invloed vergroten van groepen die we nu moeilijk bereiken, zoals bijvoorbeeld jongeren."

De voetbalclubs in Venlo, Sittard en Kerkrade voelen zich betrokken bij belangrijke maatschappelijke thema's en zetten daarom de deur open voor iedereen die daarover wil meepraten. Gehoopt wordt op deze manier de drempel te verlagen voor mensen die hun mening willen komen geven. De samenleving is er ook wel aan toe dat de overheid niet meer alles regelt.

Computerclub

Computerclub Venray houdt elke vrijdag een bijeenkomst van 18.00 tot 22.00 uur bij 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in. Wie een probleem heeft met de computer of een vraag kan terecht bij de club. Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetsenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen, dan wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd. E-mail info@computerclubvenray.nl. Zie ook www.computerclubvenray.nl.

Geslaagd

Cecile Geuijen uit Venray is geslaagd voor haar bachelor Food Technology aan de WUR (universiteit van Wageningen).

De Locht

In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 15 juli een boerenzomermarkt gehouden. Er staan tientallen kramen en de veilingklok draait voor de kinderen. Er wordt speciaal brood gebakken in het bakhuisje. Er is muziek van Kapela Pohoda. Daarnaast is er de expositie Couleur Locale waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken exposeren. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de zomervakantie zijn er van maandag tot en met vrijdag activiteiten voor kinderen. Kijk op www.museumdelocht.nl voor meer informatie.

Puppycursus

KC Venray e.o. houdt voor nieuwe hondenbezitters een puppycursus bestaande uit zes praktijklessen en een theorieavond. Tijdens de cursus leren de baasjes hoe met de pup dient om te worden gegaan.

De puppyperiode is van groot belang omdat hier de basis wordt gelegd voor het gedrag van de hond in zijn verdere leven. Jong geleerd is oud gedaan dus. Een goede basis zorgt ervoor dat de baasjes het verdere hondenleven kunnen genieten van welopgevoede en sociale huishonden.

De pups staan nu nog onbevangen voor de vele nieuwe ervaringen die ze de komende periode op gaan doen. Door hier goed mee om te gaan en ze te wennen aan de vele nieuwe uitdagingen, wordt de basis voor de toekomst gelegd. In de puppyweide kunnen ze uitgebreid met elkaar ravotten en spelen.

In de cursus wordt ingegaan op basiscommando's zoals zitten, liggen, komen en wandelen zonder trekken en wordt geleerd hoe spelenderwijs de aandacht van de hond te krijgen. Verder beantwoorden de instructeurs vragen.

De cursus wordt gegeven door ervaren hondeninstructeurs van de KC Venray e.o. op het oefenterrein aan de Sinnesstraat 9 in Oirlo. De zes lessen vinden plaats op de donderdagavond en starten op 12 juli.

Inschrijven of meer informatie via www.kcvenray.nl of telefoon 06-25142457.

Luisterlijn Venlo zoekt vrijwilligers

Voor mensen die eenzaam zijn, kan de zomer net zo voelen als de feestdagen. Iedereen is met vakantie of doet iets anders leuks. Wekelijkse activiteiten stoppen. Hierdoor neemt het gevoel van eenzaamheid toe. Een praatje kan dan enorm helpen. Vrijwilligers van Sensoor, de landelijke luisterlijn bieden een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Via chat, telefoon en e-mail. Op 19 september start er een training en op 28 juni en 2 juli is er een infobijeenkomst in Venlo om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

De landelijke luisterlijn wordt vaker gebeld dan ooit. Afgelopen mei beantwoordde Sensoor bijvoorbeeld 1.800 telefoontjes meer dan in diezelfde maand vorig jaar. Het aantal vrijwilligers is te laag om de groei te kunnen opvangen. Ook deze zomer verwachten we veel telefoontjes, want hoewel je het misschien niet zou verwachten, ligt juist in de zomer eenzaamheid op de loer. Onderzoekers aan de Universiteit van Utrecht zochten dit uit. Wat bleek? Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt of je eenzaam voelt, vergroot mooi zomerweer het gevoelsmatige contrast met al die vrolijke mensen die je ineens overal voorbij ziet komen. Verder zijn familieleden in deze periode vaak op vakantie en het verenigingsleven ligt stil. Zelfs op televisie houden de series op. Wil jij helpen deze mensen gehoor te geven, dan biedt Sensoor je graag een training aan bij jou in de buurt om je op te leiden als vrijwilliger.

Écht iets betekenen "Ik heb juist voor dit vrijwilligerswerk gekozen omdat ik in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, iemand met een luisterend oor kan helpen. Door echte aandacht te geven en de juiste vragen te stellen, kan ik mensen op hun gemak stellen. Dan komen ze de dag net even wat beter door. Daarnaast is het heerlijk iets voor een ander te kunnen betekenen", aldus Gerben, een van de vrijwilligers van Sensoor. Een andere vrijwilliger vult aan: "We bieden geen hulp, maar door alleen al te luisteren, kun je het verschil maken."

Er worden extra trainers ingezet om trainingen te geven en de groei van het aantal vrijwilligers op te vangen. Als vrijwilligers zich aanmelden, vindt er een intakegesprek plaats en wordt gekeken waar ruimte is om de training te volgen. Nieuw is de e-learning die gevolgd kan worden naast de praktijktraining. De training wordt door vrijwilligers als heel leerzaam ervaren. Gerben: "Ik dacht altijd dat ik goed kon luisteren en goede vragen wist te stellen, maar in de training leerde ik pas écht wat aandacht geven is. Ook privé en in mijn werk pluk ik daar nu de vruchten van". Over Sensoor, de landelijke luisterlijn Sensoor is al zestig jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 26 locaties, waaronder in Venlo, voeren zo'n 1.200 vrijwilligers dag en nacht ruim 285.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Geïnteresseerden in het vrijwilligerswerk kunnen zich melden via www.sensoor.nl. De luisterlijn wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Schutterij
't Zandakker Gilde Sint Jan Venray

In de komende zomerperiode wordt er gewoon doorgeoefend met uitzondering van zondag 5 augustus. Op de zondagmorgen vanaf 10.30 uur en op de donderdagavonden om 19.30 uur vangen de oefensessies aan.

Op vrijdag 3 augustus bezoekt St. Jan samen met deken Smeets de kermisattracties om deze te laten inzegenen. De bijeenkomst is volledig in uniform en de bijeenkomst is om 13.15 uur bij de Grote Kerk in Venray.

Terrasconcerten op Henseniusplein

De horecabedrijven Tikkie Anders, Proeflokaal Goesting, Steaks and More en Mosaique hebben de handen ineen geslagen en houden vier zomerzaterdagavonden met pleinconcerten op het Henseniusplein in Venray.

De pleinconcerten richten zich op de terrassen van de verschillende zaken en worden dus ook niet te hard versterkt. "Het moet vooral sfeerverhogend zijn" aldus Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting. Bij de keuze voor muzikanten is hier ook rekening mee gehouden. Met Etan Huijs, Stef Classens, Collin Hoeve en de formatie Jass is gekozen voor een semiakoestische singer-songwriter setting die perfect aansluit bij een avond vertoeven op de verschillende terrassen.

"Door samen te werken en risico's te spreiden kunnen we meer mogelijk maken op het plein; vervolgt Schapendonk die zichtbaar enthousiast is over hetgeen bereikt wordt door de samenwerking. Niets is mooier dan onder het genot van een heerlijk hapje en/of drankje te genieten van wat extra sfeer, zo creëren we beleving en dat is toch waar het om draait in deze tijd."

De terrasconcerten beginnen op 14 juli met Etan Huijs, 28 juli komt Stef Classens, 18 augustus treedt Collin Hoeve op en de afsluiter voor dit seizoen is Jass op 1 september. De optredens starten omstreeks 19.30 uur.

Nieuwe president-commissaris OTTO

OTTO Work Force heeft Ger Biermans (64) aangesteld als nieuwe president-commissaris van de OTTO Holding. Hij volgt daarmee Peter Verlegh op, die na negen jaar president-commissaris voor OTTO behouden blijft als speciaal adviseur.

Biermans is een bekend gezicht binnen OTTO Work Force. Zo is hij sinds 2009 lid van de Raad van Commissarissen van de grootste internationale arbeidsbemiddelaar van Europa. Daarnaast is hij bekend vanwege zijn werk in de Eerste Kamer, waar hij van 2003 tot en met 2011 deel uitmaakte van de VVD-fractie. Hier hield hij zich onder andere bezig met sociale- en fiscale zaken. Van 1986 tot en met 2008 was Biermans actief als belastingadviseur bij Deloitte, waarna hij aan de slag is gegaan als zelfstandig adviseur van diverse bedrijven. Die werkzaamheden verricht hij momenteel nog steeds.

Frank van Gool, OTTO Work Force: "Ger Biermans is al jarenlang een belangrijke kracht in onze organisatie met een bewezen staat van dienst. Hij is zeer gekwalificeerd om mede vorm te geven aan de toekomst van OTTO Work Force. Wij zijn blij dat wij hem aan hebben kunnen stellen als president-commissaris van de OTTO Holding."

Basiscursus mandalatekenen

Mia Tielen-Poels start in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon met een basiscursus mandalatekenen. Tijdens de cursus maken de deelnemers kennis met de principes van mandala. De basiscursus bestaat uit zes lessen met een heldere opbouw. Elke les heeft zijn eigen thema. Hierdoor leren de cursisten hun eigen mandala's te ontwerpen en te tekenen. Ze leren over materiaalgebruik, mandalaverdelingen maken, kleurtechnieken, vormen en lijnen en de betekenis hiervan. De zes lessen worden telkens op woensdag van 19.30 tot 22.00 uur gegeven, om de twee weken op de volgende data: 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november. Meer informatie is verkrijgbaar bij Mia Tielen-Poels via telefoonnummer 06-12094029 of e-mail info@miatielen-poels.nl. Zie ook www.miatielen-poels.nl en facebook.com/miahartinnerlijkekracht.

Start voorbereiding SV Venray

Zondag 12 augustus start het eerste damesteam van SV Venray met de voorbereiding van het seizoen 2018/2019. Vanwege werkzaamheden is Jan Trienekens voor een week in Toronto. De training in de eerste week wordt overgenomen door technisch bestuurslid Wim Vievermans en Henk Goorts. Het programma start op 12 augustus met de eerste training. Het eerste bekerduel in poule 11 is op zondag 2 september, de andere bekerwedstrijden zijn op 9 en 16 september. Op dinsdag 11 september oefent Venray thuis tegen Woezik, aanvang 19.30 uur. Op zondag 23 september start de competitie.

Excursie

In Nationaal Park De Maasduinen wordt op zondag 22 juli om 10.00 uur een excursie gehouden. De excursie start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen aan de Bosserheide 3E in Well.

Het Reindersmeer is een natuurgebied in ontwikkeling dat ontstaan is door jarenlange ontzandingswerkzaamheden. Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust. De Maasduinengidsen nemen de wandelaars mee langs het Reindersmeer waarbij tekst en uitleg gegeven wordt over de ontstaanswijze en de natuurwaarden van het gebied.